Dalila suverena v Avstraliji, Kolarjeva že v polfinalu

Na turnirjih serije Futures je za slovenskimi predstavnicami odličen dan, kar pa ne moremo reči za moški del ekipe. Na 15.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures na Hrvaškem smo namreč po porazih Razborška, Urbanije in Kočevar-Dešmana ostali brez svojih predstavnivkov, Dalila Jakupović si je v Avstraliji priigrala mesto v četrtfinalu, Nastja Kolar je v Bahrajnu le še zmago oddaljena od finala, še naprej pa odlično v Turčiji nastopa Veronika Erjavec. 

Nastja Kolar še naprej uspešno nastopa v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)
Nastja Kolar še naprej uspešno nastopa v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)

Dalila Jakupović ta teden na 60.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures v Avstraliji nastopa kot 6. nosilka turnirja in to zelo uspešno. V 1. krogu je proti svoji tekmici izgubila le 3 igre, še bolj suverena pa je bila v 2. krogu proti Japonki Hanatanijevi. Proti 499. igralki sveta je Slovenka namreč izgubila eno samo igro in se več kot zasluženo prebila v četrtfinale. Mesto med 8 si je s tesno zmago v Turčiji že priigrala tudi Veronika Erjavec, še korak pred obema rojakinjama pa je v Bahrajnu Nastja Kolar, ki si je z današnjo zmago nad Slovakinjo Morvayovo priigrala polfinalno vstopnico.

Slovenski trio poražen na Hrvaškem

Za razliko od deklet so bili precej manj uspešni moški predstavniki. Po tem, ko je v 1. krogu lepo presenetil z zmago proti 6. nosilcu, je tokrat Tom Kočevar-Dešman klonil proti Madžaru Nagyju, kljub temu, da je v 1. nizu nasprotniku zavezal kravato, pa je brez napredovanja ostal tudi Mike Urbanija. Na papirju najtežje delo je imel tokrat Nik Razboršek, ki je v prvem nizu dvakrat serviral za vodstvo z 1:0 v nizih, imel tudi 4 zaključne žogice za osvojen prvi niz, a na koncu proti 1. nosilcu turnirja, Matteu Violi, ostal brez zmage.

ITF, Canberra (Avstralija, $60.000), trda podlaga, 2. krog
Hanatani N. (Jap) – Jakupović D. (SLO/5) 0:6, 1:6

ITF Istarska rivijera (Hrvaška, $15.000), pesek, 2. krog
Viola M. (Ita/1) – Razboršek N. (SLO) 7:6(1), 6:3
Urbanija M. (SLO/Q) – Čelebić L. (Črg) 6:0, 3:6, 2:6
Kočevar-Dešman T. (SLO/Q) – Nagy P. (Mad) 3:6, 2:6

ITF Bahrain (Manama, $15.000), trda podlaga, četrtfinale
Kolar N. (SLO) – Morvayova (Svk) 6:3, 6:4

ITF Turčija (Antalya, $15.000), pesek, 1. krog
Damaschin A. (Rom/Q) – Erjavec V. (SLO) 3:6, 6:3, 4:6