Bernard Tomić bo dvomljivcem zaprl usta

Avstralski tenisač in samooklicani superzvezdnik Bernard Tomić se je pred kratkim vrnil v ATP karavano, kjer je upal na drugi zagon kariere. Tomić je nazadnje igral v kvalifikacijah OP Avstralije, kjer je izpadel v zadnjem krogu. Naznanil je, da bo vsem dvomljivcem dokazal napak.

Tomić bo za nastope na turnirjih moral skozi kvalifikacije (Foto: Zimbio.com)

Tomić je padel na 181. mesto ATP lestvice po katastrofalni sezoni 2017 in slabemu začetku letošnje. Bivši 17. na svetu ni bil preveč zainteresiran za tenis, podal se je v resničnostni šov, kjer je hitro pobral šila in kopita, češ da je spoznal, da se mora vrniti k tenisu. Kar nekajkrat pa si je nadse nakopal bes medijske javnosti z izjavami, da raje kot igra tenis, doma šteje milijone.

25-letnik je upal, da si bo v avstralskem šovu malce spočil, a je spoznal, da njegov temperament ne sodi v takšen okvir. Zdi se, da tudi na teniško igrišče ne, toda mladenič je odločen, da vsem dokaže drugače. Talentiran, toda problematičen je lansko leto začel znotraj najboljših 30, sedaj pa je padel daleč pod to mejo. Nazadnje je bil tako nizko pred sedmimi leti, ko mu je bilo 18 let in se je šele vzpenjal.

Lansko leto je vse skupaj zmagal samo 10 tekem in dobil samo 1 srečanje po Eastbourneu junija. Pestile so ga tudi poškodbe. Nato je prišlo Odprto prvenstvo Avstralije, kjer ni dobil povabila organizatorja, zato je moral v kvalifikacije, kjer ga je bržkone pokopal njegov ego. Izgubil je proti Lorenzu Sonegu.

Tomič se je nato vrnil v akcijo na Challenger turnirju v Lilleju in utrpel boleč poraz proti 251. igralcu sveta Antoineu Hoangu s 6:2, 2:6 in 6:4 v 1 uri in 28 minutah. Nazadnje je izgubil proti tako nizko uvrščenemi igralcu leta 2015, in sicer ko je predal proti Gianniju Mini, ki je bil takrat 269. postavljeni.

Očitno Tomić še ni pripravljen, da utiša svoje medijske “napadalce”. Niti na povratek na ATP turnejo, saj mu organizatorji v sledečih mesecih ne bodo namenili wild card povabil, še posebej ne na peščeni podlagi, kjer nikoli ni kazal pretirano dobre igre.