Ferrero in Zverev zaključila s prepirom v medijih

Alexander Zverev si verjetno ni mislil, da se bo njegovo sodelovanje s trenerjem Juanom Carlosom Ferrerom zaključilo na takšen način, toda par je naletel na hude ovire glede načina delovanja in treniranja, čemur je sledil prepir, nato pa prekinitev pogodbe.

Ferrero je odšel, ker Zverev naj ne bi gojil profesionalnega odnosa. Ne samo na igrišču, ampak tudi izven, s čemer bi dosegal boljše rezultate. Namesto tega je Nemec izbral bolj svoboden pristop, kar pa Špancu, ki je celotno kariero zgradil na trdem delu, ni bilo po godu.

Zverev naj bi zamujal na treninge in se obnašal neprofesionalno (Foto: Zimbio.com)

Sascha bo še naprej treniral pod okriljem očeta Alexandra starejšega, mogoče pa mu bo pomagal tudi sedemkratni Grand Slam šampion Boris Becker, glavni mož nemškega tenisa, ki je v zadnjih nekaj mesecih o mlademu sonarodnjaku govoril same pozitivne stvari.

“V letu 2018 bo osvojil Grand Slam.” je povedal na OP ZDA. Projekt med Ferrero in Zverevom je bil začrtan dolgotrajno. Ferrero je odstopil mesto glavnega trenerja reprezentance v Davisovem pokalu svojemu kolegu Sergiju Brugueri. Prvo skupno tekmo sta odigrala v Madridu, nato pa uradno naznanila novico julija. V avgustu je Zverev že zmagal Washington in Montreal. Po uspehu mu je forma padla, na najnižji točki pa je pristal s slabim zaljučkom sezone 2017.

V Avstraliji je izpadel v tretjem krogu, v Rotterdamu še kolo prej. Slabi rezultati so verjetno sprožili kar nekaj nejevolje, pod pritiskom pa se izrečejo tudi kakšne ostre besede. 5. igralec sveta je Ferrera obtožil nespoštljivosti. Nemec je preprosto rečeno želel več svobode. “Moja ekipa je popolnoma enaka, samo Juan Carlos je odšel. Po Avstraliji sva se sprla, kar ne bi bilo problematično, dokler bi vključevalo samo mene in njega. Takšni prepiri so običajni v ekipi, imam jih tudi z drugimi člani. Ta prepir je vključeval celotno ekipo in v nekem trenutku je bil nespoštljiv. Do vseh v ekipi in zato smo morali prekiniti sodelovanje,” je povedal Zverev.

Ta je zanikal namigovanja, da se bo ekipi sedaj pridružil Boris Becker, ki je v preteklosti deloval z Novakom Đokovićem. “Ne bo me treniral. Še vedno vodi nemško izbrano vrsto in tako bo tudi naslednjih nekaj turnirjev. Vedno je dobrodošel na igrišču, da si pogleda moje tekme, in zaenkrat najin odnos ostaja takšen.”

Zverev: “Nikoli nisem zamudil na trening”

Trenutno ostaja njegov edini trener oče Alexander (Foto: Zimbio.com)

Mladi teniški up se je znašel pod velikim pritiskom, saj letos še ni dosegel odmevnejšega rezultata. “Vsi mislijo, da moramo zmagati Grand Slam v naslednjih mesecih, drugače to pomeni katastrofo. Rezultati bodo že prišli. Vem, da se sezona ni začela najbolje, toda še dolga pot je. V Acapulcu sem igral dobro, a sem se poškodoval. Zmagal sem dva Masters turnirja, a vsi govorijo samo o Grand Slamih. Vem, kako je zmagovati največje turnirje.”

Včasih si njegov tekme ogleda tudi Roger Federer. “Vidi me na treningu in mi da kakšen nasvet, kako naj izboljšam udarce. To vsekakor cenim,” je povedal 20-letnik. “Ne pričakujem od njega, da me bo potolažil po velikem porazu, toda vsi vedo, da je Roger eden najbolj prijaznih igralcev. Hoče deliti svoje znanje, kar je storil tudi pri Grigorju Dimitrovu.”

Ena izmed kritik, ki jo je Juan Carlos namenil svojemu sedaj bivšemu varovancu, je bila, da je zamujal na treninge, na kar je Zverev odgovoril: “Nikoli nisem zamudil na trening. Ne vem, od kod izvirajo njegovi komentarji. Sodelovanje je bilo dobro, dokler je trajalo, nič ne bom rekel slabega o njem. Še vedno pa mislim, da je zame najboljši trener, kar jih je videla igra, moj oče.”