Hercogova v Wimbledonu izločila 47. igralko sveta

Polona Hercog. (Foto: Instagram)

Polona Hercog. (Foto: Instagram)

Slovenska tenisačica Polona Hercog je kot prva od slovenskih predstavnikov nastopila v glavnem delu letošnjega Wimbledona in bila pri tem tudi uspešna. Po 2 urah in 31 minutah igre je Mariborčanka s 4:6, 7:6(5) in 7:5 ugnala Slovakinjo Viktorio Kužmovo. 

Polona Hercog. (Foto: Instagram)
Polona Hercog. (Foto: Instagram)

Polona Hercog to leto že devetič v karieri nastopa v glavnem delu turnirja na sveti travi, še četrtič pa ji je uspelo preskočiti uvodno oviro. Zmaga nad 47. igralko sveta za Mariborčanko že pomeni tudi skok po WTA lestvici navzgor, saj se je lansko leto njena pot v Wimbledonu končala že v 1. krogu.

V 3. nizu nadoknadila zaostanek z 1:4

Hercogova se je proti 21-letni Viktorii Kužmovi znašla v težkem položaju, a se, tako kot v zadnjem času že nekajkrat, tudi tokrat odlično rešila. Prvi niz je po 47 minutah z rezultatom 6:4 pripadel Slovakinji, v drugem nizu pa je zmagovalca odločila podaljšana igra. Tedaj je bolje zaigrala Slovenka, ki je izsilila tretji niz, a tam pričela slabše in se znašla v zaostanku z 1:4.

Mariborčanka je rezultat sprva uspela poravnati na 4:4, nato pa dobila maratonsko 9. igro tretjega niza in pri vodstvu s 5:4 že prvič servirala za zmago. Kužmova se je takrat rešila, a Hercogova je v naslednji igri znova odvzela servis nasprotnici in nato dvoboj vendarle zaključila.

V 2. krogu se bo Hercogova še drugič v letošnji sezoni pomerila proti Američanki Madison Keys (16. igralka sveta), ki je bila v 1. krogu prepričljivo boljša od Luksike Kumkhum.

Wimbledon, posamezno (Ž), 1. krog
Hercog P. (Slo) – Kužmova V. (Svk) 4:6, 7:6(5), 7:5
Jakupović D. (Slo) – Flipkens K. (Bel) [1.7.]
Juvan K. (Slo/Q) – Pliškova Kr. (Češ) [2.7.]
Zidanšek T. (Slo) – Bouchard E. (Kan) [2.7.]

Wimbledon, posamezno (M), 1. krog
Čorić B. (Hrv/14) – Bedene A. (Slo)