Đoković za Wimbledon združuje moči z Ivaniševićem

Ivanišević bo pomagal Đokoviću. (Foto: Google)

Ivanišević bo pomagal Đokoviću. (Foto: Google)

Srbski tenisač Novak Đoković, ki bo v ponedeljek z obračunom proti Philippu Kohlschreiberju pričel z branjenjem naslova v Wimbledonu, je za turnir v Londonu po pomoč stekel k nekdanjemu zmagovalcu Wimbledona Goranu Ivaniševiću. 

Ivanišević bo pomagal Đokoviću. (Foto: Google)
Ivanišević bo pomagal Đokoviću. (Foto: Google)

Prvi igralec sveta Novak Đoković je v preteklosti že večkrat spregovoril, kako spoštuje Gorana Ivaniševića. Morda dve največji imeni tenisa na Balkanu bosta zdaj celo združili svoje moči. Za 47-letnega Hrvata to ne bo prva trenerska služba, saj je v preteklosti že pomagal rojaku Marinu Čiliću, Čehu Tomašu Berdychu in nazadnje Kanadčanu Milošu Raoniću.

Ko te pokliče Novak,…

Vse to je nekoliko neobičajno. Pred dnevi je prišel nenaden klic. Malce sem bil presenečen, potoval sem na Švedsko. Nole je hotel, da pridem čim prej, a že prej sem se dogovoril za turnir seniorjev,” je spregovoril zmagovalec Wimbledona v letu 2001 in nadaljeval: “Danes zjutraj sem se mu pridružil na treningu, a na žalost se zna zgoditi, da bom tu samo v prvem tednu, saj imam ogromno obveznosti.”

Veliko priznanje!

Kakorkoli, ko te pokliče Novak, se trudiš vse ostale stvari postaviti na stran. To bom poizkušal tudi storiti in z njim ostati do konca,” je dodal Ivanišević, ki česa takega ni pričakoval. “To je velika stvar in veliko priznanje za mene kot trenerja, saj Đoković ne izbira kar kogarkoli ali pa po tem ali si mu všeč ali ne. Če lahko pomagaš, te izbere in v čast mi je, da so izbrali mene in da je Marjan (Vajda) prav tako za to.”

Kako dolgo bo trajalo, zaenkrat ne ve še nihče. “Na prvem treningu je bilo super, upamo, da bo sodelovanje trajalo.”