Gauff gladko v svoj prvi polfinale OP ZDA

Coco Gauff (Foto: WTA Twitter)

Američanka Coco Gauff je prva polfinalistka zadnjega turnirja za Grand Slam v sezoni. Na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku je šesta nosilka premagala latvijsko tekmico in 20. nosilko Jeleno Ostapenko s 6:0 in 6:2.

Coco Gauff (Foto: WTA Twitter)

Devetnajstletna Gauff je prvi niz dobila ekspresno, brez izgubljene igre je slavila po vsega 20 minutah. V drugem nizu sta igralki v prvih treh igrah izgubljali na svoj servis, v četrti pa je igro na svoj začetni udarec le dobila Gauff in povedla s 3:1.

Ob številnih neizsiljenih napakah, 21-letna Ostapenkova jih je imela trikrat več od Američanke, ni bilo presenečenje, da je Gauff tudi drugi niz odločila v svoj prid, naredila še en “brejk” in niz na svoj servis končala s 6:2.

Tako se je prvič prebila v polfinale OP ZDA, na turnirjih za Grand Slam pa ima en finale, in sicer lani v Parizu. V polfinalu jo čaka boljša iz dvoboja med 30. nosilko, Romunko Sorano Cirstea, in deseto nosilko, Čehinjo Karolino Muchovo.

Kmalu pa bosta prvi moški četrtfinale začela drugi nosilec, Srb Novak Đoković, in devetopostavljeni Američan Taylor Fritz.

V mladinski konkurenci pa je znova uspešno nastopila Slovenka Ela Nala Milič, ki je v šestnajstini finala s 6:3 in 6:4 odpravila Maročanko Ayo El Aouni in se prebila v osmino finala.

Vir: Tenis Slovenija, STA