Alcaraz in Sabalenka gladko v četrtfinale, stop za Pegulo in Jabeur

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz, ki brani naslov na Odprtem prvenstvu ZDA, se je gladko uvrstil v četrtfinale Grand Slama. Napredovala sta tudi Rusa Daniil Medvedev in Andrey Rublev, ki se bosta pomerila med seboj. V ženskem žrebu pa je turnirja konec za tretjo in peto nosilko, Američanko Jessico Pegula in Tunizijko Ons Jabeur.

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Dvajsetletnik se bori, da bi postal prvi mož po legendarnem Švicarju Rogerju Federerju leta 2008, ki bi mu uspelo ubraniti naslov v New Yorku.

Tretji nosilec Medvedev se bo v četrtfinalu pomeril z rojakom in s prijateljem, osmim nosilcem Rublevim, potem ko je v štirih nizih premagal 13. nosilca, Avstralca Alexa de Minaurja.

“Razmere so bile ene najbolj brutalnih, v kakršnih smo kdaj igrali. Bil je trenutek, ko sem mislil, da ne bom mogel zdržati do konca, tako težko je,” je dejal 27-letni Rus o vročih in vlažnih razmerah na stadionu Louis Armstrong.

Medvedev lovi drugo krono na OP ZDA po uspehu pred dvema letoma, nasproti mreže pa mu bo stal Rubljov, ki ga je v tem delu turnirja premagal že leta 2020. “Res sva tesna prijatelja. Toda o tem ni dvoma, na igrišču si oba želiva zmagati,” je še dejal tretji nosilec.


Medtem pa sta se v ženskem delu turnirja poslovili še dve nosilki. Potem ko je dan prej nastope na OP ZDA končala številka 1 na svetu in branilka naslova, Poljakinja Iga Swiatek, sta se danes poslovili še številka 3 in 5, Pegula in Jabeur.

Keys zdaj v četrtfinalu čaka wimbledonska zmagovalka, Marketa Vondroušova. Čehinja je bila s 6:7, 6:3 in 6:2 boljša od Američanke Peyton Stearns.

Jabeur, ki se že ves čas turnirja bori z gripo, pa ni našla odgovora na natančnost in odločnost 20-letnice iz Shiyana, ki je postala prva kitajska četrtfinalistka po Wang Qiang leta 2019.

“Trenutno se počutim zelo veselo in navdušena sem nad igranjem na osrednjem stadionu. Danes sem imela res dober nastop,” je dejala Zheng.

Vir: Tenis Slovenija, STA