Roger Federer je eden izmed glavnih pobudnikov za Laverjev pokal, ki združuje in povezuje najboljše tenisače na svetu. Tako smo lahko lansko leto gledali dvojic z Rafaelom Nadalom, letos pa sta na isti strani mreže stala z Novakom Đokovićem. Kaj je skupno obema izvedbama turnirja? Švicar je obakrat premagal Nicka Kyrgiosa.

Federer se ne misli še upokojiti (Foto: Google)

6:3 in 6:2 je bilo za Federerja, ki je tokrat potreboval vložiti veliko manj energije kot lansko leto, ko je moral v zadnjem hipu reševati navidez izgubljeno tekmo. Včeraj je igral odličen tenis. Zadel je toliko lepih udarcev, passing udarcev mimo Kyrgiosa na mreži, winnerjev na backhand strani in natančnih servisov. Še vedno je deloval drugi igralec na svetu. “Zelo sem vesel, počutil sem se dobro že od začetka. To ni nekaj običajnega. Ponavadi potrebuješ nekaj tekem, da ujameš ritem. Najboljši tenis igraš nekje okoli četrtfinala. Danes sem bil dober že od prve sekunde. Odigral sem moj načrt igre, imel čudovito podporo publike in se zares zabaval.”

Ustreza pa mu tudi prizorišče. “Dajejo mi energijo in ne misel na to, da bi se moral upokojiti. Nočem tega. Hočem se počutiti privilegiran, da lahko igram tukaj, kjer je imel Michael Jordan toliko uspeha. To mi veliko pomeni in veseli smo, da je lahko Laverjev pokal v Chicagu.”