Pliškova v Tokiu zaustavila pohod Japonke

Pliškova v Tokiu do drugega letošnjega naslova. (Foto: zimbio.com)

Pliškova v Tokiu do drugega letošnjega naslova. (Foto: zimbio.com)

Niz zmag Japonke Naomi Osake je končan. V finalu turnirja v domačem Tokiu je 20-letna Japonka lovila 11. zaporedno zmago, načrte pa ji je prekrižala Čehinja Karolina Pliškova. Nekdaj že prva igralka sveta je po uri in 4 minutah slavila zmago s 6:4 in 6:4, ter tako prišla do druge letošnje lovorike. 

Pliškova v Tokiu do drugega letošnjega naslova. (Foto: zimbio.com)
Pliškova v Tokiu do drugega letošnjega naslova. (Foto: zimbio.com)

26-letna Čehinja Karolina Pliškova v zadnjih nekaj dneh deluje skoraj tako prepričljivo kot v sezoni 2017, ko je 17. julija postala celo 1. igralka sveta. Že na Odprtem prvenstvu ZDA je trenutno 8. igralka sveta napovedala dvig forme, a jo je v četrtfinalu zaustavila Serena Williams. V Tokiu je šla Čehinja vse do konca, na poti do 11. naslova pa po vrsti ugnala Dario Gavrilovo, Alison Riske, Donno Vekić in za konec še trenutno najbolj vročo tenisačico, Japonko Naomi Osako.

V četrtfinalu rešila dve zaključni žogici

Teden se je za Pliškovo tako končal sanjsko, kaj hitro pa bi se lahko turnir v Tokiu za Čehinjo končal že v četrtfinalu. Američanka Riskejeva je namreč v 3. nizu vodila s 6:5 in se na svoj začetni udarec prikopala do vodstva s 40:15. Tedaj je Pliškova rešila obe zaključni žogici, v polfinalu strla odpor Vekićeve, v finalu pa brez izgubljene igre na svoj začetni udarec ugnala še Osako. Pliškova je servirala celo tako dobro, da v celotnem obračunu Japonki ni ponudila niti ene žogice za “brejk”.

Na pomen servisa v svoji igri je opozorila tudi Pliškova sama: “Danes sem servirala zelo dobro. Uspela sem zadržati vse svoje servisne igre in to je bil ključ do zmage“, je misli strnila Karolina in dodala: “Včasih te najtežja tekma na turnirju čaka v finalu, kdaj pa moraš garati zelo močno, da prideš do tja in naenkrat pridejo lažji obračuni. Na tem turnirju sem dobila veliko tekem proti težkim nasprotnicam. Z vsako zmago se počutim bolje in bolje.

WTA Tokio (Japonska, $799,000, trda podlaga), finale
Pliškova K. (Češ/3) 
– Osaka N. (Jap/4) 6:4, 6:4

Dvojice, finale
Kato M./Ninomiya M. – (1)Sestini Hlavackova A./Strycova B. 6:4, 6:4