Laverjev pokal: Federer odpravil Kyrgiosa za vodstvo 7-1

Še enkrat več sta se srečala v Laverjevem pokalu in še enkrat več je zmagovalec postal Roger Federer. Švicar je svoji ekipi priboril še sedmo točko, po tem ko je s 6:3 in 6:2 brez težav z odlično predstavo premagal Nicka Kyrgiosa. Tekma pa ni minila brez vroče krvi.

Do sedaj sta se pomerila štirikrat in trikrat od tega je zmagal Federer, skorajda vse tekme pa so šle v podaljšano igro. Ampak očitno je izkušeni “maestro” le odkril način, kako mimo Avstralca, saj v zadnjih dveh obračunih ni deloval prav nič v težavah. Tudi tokrat je bil Roger pripravljen na težak obračun, še posebej, ker sta z Novakom Đokovićem prej izgubila dvojice, ampak do napornega srečanja sploh ni prišlo.

Dominantni Federer je od začetka srečanja držal pobudo in nasprotnika premikal s strani na stran s svojim neugodnim slice udarcem. Na svojem začetnem udarcu je izgubil samo 12 točk, kar nam pove, da je serviral več kot odlično. Nikoli se ni soočil z brejk priložnostjo, sam pa je osvojil 50 odstotkov točk na returnu.

Ni pa šlo brez vroče krvi. Pri rezultatu 3:1 in brejk priložnosti za Federerja je Kyrgios zadel odličen servis, a je sodnik klical avt. Žogica je dejansko prijela črto, ampak se je glavni sodnik odločil, da bodo točko ponovili, saj je klic oviral return Federerja. S tem se burno nista strinjala Kyrgios in kapetan ekipe John McEnroe. Federer je izkoristil nezbranost nasprotnika, dobil še drugi brejk in pobegnil s tekmo.

“Gledalci so začeli žvižgati, ampak tudi v drugih športnih imamo to,” je povedal Federer. “V tenisu sicer to vidimo redko, mogoče kadar glavni sodnik naredijo napako. Ni mi všeč ta del igre. Sicer si pa nisem mislil, da se mu godi krivica, ker si je malo zaslužil. Tako se je vpletel v tisti klic, da sem si rekel: ‘Sedaj ne morem izgubiti te tekme.’ Pomaga mi, če mu žvižgajo.”