DP U18: Začenja se boj za zimskega državnega prvaka

Lara Flerin na Cipru le še zmago oddaljena od naslova. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Na igriščih ŽTK Maribor se bo s sobotnimi kvalifikacijskimi dvoboji pričelo zimsko državno prvenstvo v starostni kategoriji Petrol U18. V vlogi 1. nosilca bosta zaigrala Maj Premzl in Lara Flerin. 

Prva nosilka zimskega državnega prvenstva bo Lara Flerin. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Tudi letos se bodo igralce in igralke v starostni kategoriji Petrol U18 za naslov zimskega državnega prvaka merili na tepih igriščih ŽTK Maribor. V lanski sezoni sta po naslovu posegla Sebastian Dominko (ŽTKMB) in Annika Planinšek (ŽTKMB), ki letos naslova ne bosta mogla braniti, saj ne moreta več nastopati v mladinski konkurenci.

Kvalifikacije – sobotni razpored – Fantje Petrol U18 (zavihek “Urnik”)
Kvalifikacije – sobotni razpored – Dekleta Petrol U18 (zavihek “Urnik”)

Pri dekletih tokrat vloga 1. nosilke pripada 15-letni Lari Flerin (TR-KR), kateri na žrebni listi sledijo Anamari Žnuderl (MU-SO), Lija Mumlek (ŽTKMB) in Nika Završki (ŠD_LTA). V glavni del turnirja so neposredno že uvrščene tudi štiri igralke rojene leta 2007, in sicer Zala Vnuk (MAXLJ), Michelle Pernat (ŽTKMB), Nala Kovačič (ŽTKMB) in Julija Bogatin (LUKAKP).

Pri fantih bo na letošnjem zimskem državnem prvenstvu kot 1. nosilec zaigral Maj Premzl (ŽTKMB), ki bo največjo konkurenco imel v Nejcu Škorjancu (TK-TOP), Luki Videnoviču (TR-KR), Lunu Obrulu (ŽTKMB), Maxu Stolleckerju (TR-KR), Ažbetu Jarcu (TKMED), Tristanu Flandru (TK-TOP) in tudi Žigi Švecu (ŽTKMB), ki je bil že lansko sezono zelo blizu končnemu slavju. Šele v finalu ga je zaustavil Dominko.

Fantje bodo s tekmami glavnega dela turnirja pričeli v ponedeljek, 6. decembra, dekleta dan kasneje, 7. decembra.

ŽREBNA LISTA – PETROL U18 FANTJE

ŽREBNA LISTA – PETROL U18 DEKLETA