DP U18: V 2. kolo napredovali vsi nosilci, najbolj prepričljiva Premzl in Švec

Žiga Švec je v Trnavi zabeležil štiri zmage. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih ŽTK Maribor je ponedeljek postregel z dvoboji 1. kola glavnega turnirja zimskega državnega prvenstva v konkurenci fantov. Presenečenj ni bilo.

Žiga Švec je v 1. kolu nasprotniku dopustil eno samo igro. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Mesto v 2. kolu sta si povsem brez težav zagotovila 1. nosilec Maj Premzl (ŽTKMB), ki je s 6:0 in 6:1 premagal Andraža Renerja (TR-KR) in Nejc Škorjanc (TK-TOP), ki je bil s 6:2 in 6:2 boljši od Jerneja Ploja (ŽTKMB). Brez kakršnihkoli pretresov si je napredovanje v 2. kolo zagotovil tudi 3. nosilec Luka Videnovič (TR-KR), ki bi se sicer moral pomeriti z Maticem Hribarjem (TK-CC), a je ta nastop zaradi bolezni odpovedal. Videnovič je tako zaigral proti srečnemu poražencu Klemenu Škorjancu (TK-CC).

Preberite tudi:
DP U18: Začenja se boj za zimskega državnega prvaka
DP U18: Derbi kvalifikacij pripadel Senici, ponedeljek prinaša obračun Hribarja in Videnoviča

V nadaljnje tekmovanje so se uvrstili tudi vsi ostali nosilci. Lunu Obrulu, Žigi Švecu (oba ŽTKMB) in Ažbetu Jarcu (TKMED) je to uspelo brez izgubljenega niza, bolj sta se za zmago morala potruditi Max Stollecker (TR-KR) in Tristan Flander (TK-TOP).

Najbolj izenačena dvoboja dneva sta pripadla Nalu Soku (TC-LJ) in Niki-Gabru Boletu (TK-CC). Prvi je bil s 6:4 v tretjem nizu boljši od Mihe Bajžlja (TKMED), drugi s 7:5 od Jureta Božiča (ŽTKMB). Tesne zmage nad Jako Tomažinom (ASLIT) se je veselil Vid Mohar (GROSU).

TORKOV RAZPORED

V torek prvi preizkus v glavnem delu turnirja čaka tudi dekleta. Že v uvodnem kolu nas čaka celo vrsto zanimivih dvobojev.

1 thought on “DP U18: V 2. kolo napredovali vsi nosilci, najbolj prepričljiva Premzl in Švec

Comments are closed.