DP U18: Laniškova izločila 2. nosilko, Petelinškova strla odpor Bogatinove

Ana Lanišek boljša od Beti Butinez Jazbec. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Na igriščih TK Branik Maribor je prva preizkušnja na zimskem državnem prvenstvu U18 tudi za dekleti. V derbiju 1. kola je Ana Lanišek s 6:4 in 6:4 ugnala 2. nosilko turnirja Beti Butino Jazbec. Prva nosilka turnirja Pia Petelinšek je prvo oviro preskočila, a ne brez težav. 

Ana Lanišek boljša od Beti Butinez Jazbec. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Preberite tudi: 
DP U18: Fantje odprli program v TK Branik Maribor, v torek na igrišče dekleta

Po tem, ko so v ponedeljek igrišča v TK Branik Maribor preizkusili fantje, so v torek na vrsto prišla dekleta. Že 1. kolo zimskega državnega prvenstva je postreglo z velikim številom zanimivih dvobojev. Najbolj prepričljivo zmago je zabeležila Kaja Najzer (TK-CC), ki je Taro Murshed (ŽTKMB) ugnala s 6:1 in 6:1, podobno prepričljiva je bila tudi Pika Doberlet (TR-KR), ki je nasprotnici oddala tri igre.

Od skupno 8 nosilk je prvo oviro uspešno preskočilo 6 igralk. Zalomilo se je Evi Zalokar (TR-KR), ki je po treh nizih morala priznati premoč Niki Završki (ŠD_LTA), brez preboja v 2. kolo pa je ostala tudi 2. nosilka turnirja Beti Butina Jazbec (ŽTKMB). Slednja je s 4:6 in 4:6 klonila proti Ani Lanišek (TC-LJ), ki se bo za mesto v četrtfinalu pomerila proti Karin Dirnbek (KRŠKO).

V sredo bodo na igrišče stopili tako fantje kot tudi dekleta. Zmagovalce tekem 2. kola čaka dvojni program, kar pomeni, da bodo po končanem dnevu že znani vsi polfinalisti.

Sredin razpored

Žreb in vsi rezultati