DP U18: Suboch izločil 1. in 6. nosilca, po dve prepričljivi predstavi Senice in Petelinškove

Pia Petelinšek polfinalistka na Cipru. (Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih TK Branik Maribor so bile v sredo odigrane vse tekme 2. kola in četrtfinala zimskega državnega prvenstva v kategoriji U18. Pri fantih se je v polfinale uspelo prebiti Dmitryju Subochu, Maku Mikoviću, Carlu Angeliju in Ažbetu Jarcu, pri dekletih Pii Petelinšek, Piki Doberlet, Alji Senici in Ani Lanišek. 

Pia Petelinšek po uvodnih težavah zabeležila dve prepričljivi zmagi. (Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi: 
DP U18: Fantje odprli program v TK Branik Maribor, v torek na igrišče dekleta
DP U18: Laniškova izločila 2. nosilko, Petelinškova strla odpor Bogatinove

V sredo se je na Štajerskem skupno 16 igralcev na igrišče podalo kar dvakrat. To velja za vse udeležence četrtfinala, ki so pred tem v dopoldanskih urah morali najprej uspešno preskočiti oviro v 2. kolu. V polfinale se je uspelo prebiti Dmitryju Subochu (MORJE), ki je v 2. kolu poskrbel za slovo 1. nosilca turnirja Maxa Stolleckerja (TR-KR), kasneje pa je v četrtfinalu po treh nizih strl še odpor Rocca Bukovca (ŽTKMB). V polfinalu ga čaka obračun proti Maku Mikoviću (ŠD_LTA), ki je po tie-breaku 3. niza ugnal Luko Videnovića (TR-KR). V spodnji polovici žreba se bosta v četrtek za mesto v finalu udarila Carlo Angeli (ŽTKMB) in 2. nosilec turnirja Ažbe Jarc (TKMED).

Pri dekletih se je kot edina brez izgubljenega niza v polfinale zimskega državnega prvenstva prebila Alja Senica (BR-MB), ki je na poti med najboljše štiri prepričljivo ugnala Rimo Kočevar (TKMED), Niko Završki (ŠD_LTA) in Zalo Vnuk (MAXLJ). Naslednja jo čaka Ana Lanišek (TC-LJ), ki je med drugim na poti do polfinala ugnala tudi 2. nosilko turnirja Beti Butino Jazbec (ŽTKMB). V zgornji polovici žreba se je v polfinale uspelo prebiti Pii Petelinšek (ŽTKMB), ki je po težavah v 1. kolu v sredo zabeležila dve zanesljivi zmagi, ter Piki Doberlet (TR-KR), ki je v četrtfinalu po treh nizih ugnala 4. nosilko Nalo Kovačič (ŽTKMB).

Zimsko državno prvenstvo U18
(TK Branik Maribor, trda podlaga, dvorana)

FANTJE

Četrtfinale
Suboch D. – Bukovec R. 6:4, 3:6, 6:1
Miković M. – Videnovič L. 6:2, 1:6, 7:6(3)
Angeli C. – Tomažin J. 7:6(4), 6:0
Jarc A. – Sok N. 7:5, 6:3

Polfinale
Suboch D. – Miković M.
Angeli C. – Jarc A.


DEKLETA

Četrtfinale
Petelinšek P. – Najzer K. 6:1, 6:2
Doberlet P. – Kovačič K. 3:6: 7:5, 6:4
Senica A. – Vnuk Z. 6:2, 6:1
Lanišek A. – Pernat M. 6:2, 6:4

Polfinale
Petelinšek P. – Doberlet P.
Senica A. – Lanišek A.

Četrtkov razpored