DP U18: Suboch izločil 1. in 6. nosilca, po dve prepričljivi predstavi Senice in Petelinškove

Na igriščih TK Branik Maribor so bile v sredo odigrane vse tekme 2. kola in četrtfinala zimskega državnega prvenstva v kategoriji U18. Pri fantih se je v polfinale uspelo prebiti Dmitryju Subochu, Maku Mikoviću, Carlu Angeliju in Ažbetu Jarcu, pri dekletih Pii Petelinšek, Piki Doberlet, Alji Senici in Ani Lanišek. 

Tenis Koper 05190 211003 VID - DP U18: Suboch izločil 1. in 6. nosilca, po dve prepričljivi predstavi Senice in Petelinškove
Pia Petelinšek po uvodnih težavah zabeležila dve prepričljivi zmagi. (Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi: 
DP U18: Fantje odprli program v TK Branik Maribor, v torek na igrišče dekleta
DP U18: Laniškova izločila 2. nosilko, Petelinškova strla odpor Bogatinove

V sredo se je na Štajerskem skupno 16 igralcev na igrišče podalo kar dvakrat. To velja za vse udeležence četrtfinala, ki so pred tem v dopoldanskih urah morali najprej uspešno preskočiti oviro v 2. kolu. V polfinale se je uspelo prebiti Dmitryju Subochu (MORJE), ki je v 2. kolu poskrbel za slovo 1. nosilca turnirja Maxa Stolleckerja (TR-KR), kasneje pa je v četrtfinalu po treh nizih strl še odpor Rocca Bukovca (ŽTKMB). V polfinalu ga čaka obračun proti Maku Mikoviću (ŠD_LTA), ki je po tie-breaku 3. niza ugnal Luko Videnovića (TR-KR). V spodnji polovici žreba se bosta v četrtek za mesto v finalu udarila Carlo Angeli (ŽTKMB) in 2. nosilec turnirja Ažbe Jarc (TKMED).

Pri dekletih se je kot edina brez izgubljenega niza v polfinale zimskega državnega prvenstva prebila Alja Senica (BR-MB), ki je na poti med najboljše štiri prepričljivo ugnala Rimo Kočevar (TKMED), Niko Završki (ŠD_LTA) in Zalo Vnuk (MAXLJ). Naslednja jo čaka Ana Lanišek (TC-LJ), ki je med drugim na poti do polfinala ugnala tudi 2. nosilko turnirja Beti Butino Jazbec (ŽTKMB). V zgornji polovici žreba se je v polfinale uspelo prebiti Pii Petelinšek (ŽTKMB), ki je po težavah v 1. kolu v sredo zabeležila dve zanesljivi zmagi, ter Piki Doberlet (TR-KR), ki je v četrtfinalu po treh nizih ugnala 4. nosilko Nalo Kovačič (ŽTKMB).

Zimsko državno prvenstvo U18
(TK Branik Maribor, trda podlaga, dvorana)

FANTJE

Četrtfinale
Suboch D. – Bukovec R. 6:4, 3:6, 6:1
Miković M. – Videnovič L. 6:2, 1:6, 7:6(3)
Angeli C. – Tomažin J. 7:6(4), 6:0
Jarc A. – Sok N. 7:5, 6:3

Polfinale
Suboch D. – Miković M.
Angeli C. – Jarc A.


DEKLETA

Četrtfinale
Petelinšek P. – Najzer K. 6:1, 6:2
Doberlet P. – Kovačič K. 3:6: 7:5, 6:4
Senica A. – Vnuk Z. 6:2, 6:1
Lanišek A. – Pernat M. 6:2, 6:4

Polfinale
Petelinšek P. – Doberlet P.
Senica A. – Lanišek A.

Četrtkov razpored

bm - DP U18: Suboch izločil 1. in 6. nosilca, po dve prepričljivi predstavi Senice in Petelinškove