DP U14: Aljaž Štor edini nenosilec med četrtfinalisti, Beti Butina Jazbec izgubila šele eno igro

Lahko Aljaž Štor pripravi presenečenje v četrtfinalu? (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V torek smo na igriščih TK Branik Maribor dobili vse četrtfinaliste Odmev državnega prvenstva v starostni kategoriji U14. Kot edini nenosilec se je v četrtfinale prebil Aljaž Štor iz Cokan Tennis Academy. 

Lahko Aljaž Štor pripravi presenečenje v četrtfinalu? (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi:
DP U14: V 2. kolo napredovalo vseh osem nosilk, v torek na delu dečki

Aljaž Štor (CTA) je v 1. kolu s 6:0 in 6:4 ugnal Lana Konečnika (SGRAD), v 2. kolu pa v dveh nizih z identičnim rezultatom odpravil še Tayja Klepa (TK-CC). V četrtfinalu ga čaka obračun proti 3. nosilcu turnirja Maksimu Despotoviću (TK-CC). V četrtfinale brez pretresov napredoval tudi njegov klubski kolega Luka Petrović, kot tudi vsi preostali nosilci, z izjemo Jošta Pečovnika (SL-LJ), čigar pot se je končala v 1. kolu.

Pri deklicah se nosilke niso pustile presenetiti. Od nenosilk je še najbolj zapretila Karolina Trnkovski (LUKAKP), ki je dobila prvi niz proti Alji Senici (ŽTKMB), a 4. nosilka je ostala zbrana in tekmo na koncu dobila. V četrtfinalu jo čaka Ana Stojneva (TK-CC). Brez težav sta med najboljših osem med drugim napredovali tudi 1. nosilka Zoja Peternel (ŠDTŠR) in 2. nosilka Zala Bizjak (CTA).

Sreda prinaša vse četrtfinalne obračune v posamični konkurenci, nadaljevale se bodo tudi tekme v konkurenci dvojic.

Odmev državno prvenstvo U14
(TK Branik Maribor, pesek, zunaj)

2 thoughts on “DP U14: Aljaž Štor edini nenosilec med četrtfinalisti, Beti Butina Jazbec izgubila šele eno igro

Comments are closed.