DP U14: V 2. kolo napredovalo vseh osem nosilk, v torek na delu dečki

Zimska državna prvakinja U14 Zoja Peternel je turnir odprla brez izgubljene igre. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih TK Branik Maribor se je v ponedeljek, 30. maja, začelo državno prvenstvo za igralce v starostni kategoriji U14. Najprej so na igrišče stopile deklice, v torek bodo tekme 1. kola odigrali še dečki. 

Zimska državna prvakinja U14 Zoja Peternel je turnir odprla brez izgubljene igre. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na zimskem državnem prvenstvu U14, ki je potekal na igriščih ŽTK Maribor sta se naslova razveselila Žiga Šeško (ASLIT) in Zoja Peternel (ŠDTŠR). Medtem ko prvega tokrat ni v konkurenci, je Peternelova svoje delo na poletnem državnem prvenstvu odprla brez napak. Ano Marinkovič (TR-KR) je v 1. kolu ugnala s 6:0 in 6:0.

Odločno je začela tudi finalistka zimskega državnega prvenstva Zala Bizjak (CTA), ki je oddala eno igro, podobno prepričljive so bile tudi vse ostale nosilke Sara Mihelčič (TK-CC), Beti Butina Jazbec (ŽTKMB), Tara Murshed (ŽTKMB), Ana Stojneva (TK-CC), Alja Senica (ŽTKMB) in Kaja Kadak Ocvirk (MAXLJ). Brez večjih težav sta v 2. kolo napredovali tudi dve leti mlajši Una Grubešić (GFTA) in Sara Kovačević (MAJA).

V torek bodo prvič na igrišče stopili tudi dečki. Vloga 1. nosilca turnirja pripada Luki Petroviću (TK-CC), sledijo mu Jure Šiftar (ZKLUB), Maksim Despotović (TK-CC) in Mark Bečirovič-Novak (ŽTKMB).

Odmev državno prvenstvo U14
(TK Branik Maribor, pesek, zunaj)