DP člani/ce: Planinšek boljši od Dominka, Benedejčičeva izločila Brglezovo

V torek smo na igriščih TK Branik Maribor že dobili vse četrtfinaliste in četrtfinalistke Telemach članskega državnega prvenstva. Še vedno so v igri za naslov ostali vsi glavni favoriti za končno zmago. 

Tenis ATP Portoroz2019 day2 0233 190810 GV 1024x683 - DP člani/ce: Planinšek boljši od Dominka, Benedejčičeva izločila Brglezovo
Lian Benedejčič boljša od Pije Brglez. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Tako pri ženskah kot tudi pri moških so se v četrtfinale uspeli uvrstiti vsi tekmovalci postavljeni na mesto od 1. do 4. nosilca turnirja. Prepričljive zmage s 6:0 in 6:1 se je nad Katrin Kostanjšek veselila Noka Jurić (BR-MB/CTA), podobno zanesljive pa so bile še njena naslednja nasprotnica Metka Komac (LUKAKP), Kristina Novak (RADOM) in Maja Makorič (PTUJ). Po dveh nizih sta se napredovanja med najboljših osem veselili še Pia Marija Rebec (TC-LJ) in Maja Radišič (TKVAL), preostala dva obračuna pa sta bila končana po treh nizih. Druga nosilka Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB) je z rezultatom 6:4 v tretjem nizu strla odpor Eve Muller Uhan (TC-LJ), eno od domačih adutinj, Pijo Brglez, pa je s 5:7, 6:4 in 7:5 ugnala Lian Benedejčič (LUKAKP).

Spremljajte dvoboje Telemach članskega državnega prvenstva na igriščih TK Branik Maribor v živo (kliknite TUKAJ).

V moškem delu žreba je 2. kolo postreglo s kar nekaj zanimivimi obračuni. Prvi nosilec Matic Dimic (TR-KR) je proti Galu Emeršiču Potočniku (ŽTKMB) dobil izjemno izenačen prvi niz z rezultatom 7:6(7), svoje delo pa nato dokončal že v drugem nizu. Za končno zmago je bil ključnega pomena tudi osvojen tie-break prvega niza Aljaža Jerana (RADOM) in Filipa Jeffa Planinška (PTUJ), ki sta poskrbela za slovo Maksa Lukmana (TKMED) in Sebastiana Dominka (ŽTKMB). Poslovil se je tudi nosilec Gašper Bezjak (ŽTKMB), ki je moral priznati premoč Tinu Kovačiču (ŽTKMB). Slednjega v četrtfinalu čaka obračun proti Janu Kupčiču (PTUJ), ki tako kot Maj Premzl (ŽTKMB) in Bor Artnak (ASLIT) v 2. kolu ni imel večjih težav.

SREDIN RAZPORED

VSI DOSEDANJI REZULTATI