Hercogova in Bedene v Veliki Britaniji poražena po treh nizih

Po Dalili Jakupović, Kaji Juvan in Andreji Klepač sta brez zmage na uvodnem obračunu sezone na travnati podlagi ostala tudi Aljaž Bedene in Polona Hercog. Obema je sicer po odigranem prvem nizu dobro kazalo. 

Hercog Polona trener pred tekmo 1024x683 - Hercogova in Bedene v Veliki Britaniji poražena po treh nizih
Polona Hercog po treh nizih klonila proti Kasatkini. (Foto: Ronald Hoogendoorn / Sportida)

Aljaž Bedene je petič v karieri nastopil na turnirju serije ATP 500 v londonskem Queen’s Clubu in drugič izpadel v uvodnem kolu. Že takoj na začetku ga je čakal zahteven tekmec, Američan Frances Tiafoe, ki je v preteklem tednu pometel s konkurenco na turnirju serije Challenger v Nottinghamu, ki je prav tako potekal na travi.

Drugi medsebojni obračun proti Američanu je Bedene pričel dobro, v 4. igri ubranil ‘break’ žogico, v 7. igri pa sam izkoristil svojo tretjo in kot edini v nizu prišel do odvzema servisa nasprotniku. Dobro je Ljubljančanu kazalo vse do 8. igre drugega niza, ko je pri zaostanku s 3:4 po vodstvu s 15:0 izgubil naslednje štiri točke in 65. igralcu sveta ponudil možnost serviranja za niz. Tiafoe je to izkoristil, prišel še do zgodnjega ‘breaka’ v tretjem nizu in v nadaljevanju osvojil vse igre na svoj začetni udarec, kar je zadoščalo za napredovanje v 2. kolo.

Brez zmage je na uvodnem nastopu na travnati podlagi ostala tudi Polona Hercog, ki je prav tako kot Bedene dobila prvi niz, nato pa popustila. Na turnirju serije WTA 250 v Birminghamu je proti Darii Kasatkini že vodila s 6:4 in 3:1, nato pa izgubila naslednjih pet iger in s tem tudi drugi niz. V tretjem je hitro oddala svoj začetni udarec, nato pa v 6. igri niza zapravila edino priložnost, da bi se vrnila v igro za zmago.

ATP 500 London Queen’s Club (VB, €1.290.135, travnata podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Bedene A. (Slo) – Tiafoe F. (Zda) 6:4, 3:6, 4:6

Dvojice
1. kolo: Bedene A./Ramos A. – Behar A./Escobar G. [15.6.]


WTA 250 Birmingham (VB, $235.238, travnata podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Martincova T. (Češ/1) 2:4* – predaja
1. kolo: Hercog P. (Slo) – Kasatkina D. (Rus/4) 6:4, 3:6, 3:6 

Dvojice
1. kolo: Hercog P./Riske A. – Moore T./Silva E. 6:0, 1:6, 6:10