Štepanek časa za dokazovanje pod “Noletom” ni imel

Zasebni odnosi s Čehom naj bi ostali izvrstni, zatrjuje Nole. (Foto: zimbio.com)

Zasebni odnosi s Čehom naj bi ostali izvrstni, zatrjuje Nole. (Foto: zimbio.com)

Pred dnevi je Novak Đoković javnosti sporočil, da se v njegovi ekipi trenerjev ne nahaja več Andre Agassi, zdaj pa je postalo jasno, da ekipo zapušča tudi nekdanji češki tenisač Radek Stepanek. Kdo bo novi trener nekdanje številke 1 svetovnega tenisa, zaenkrat še ni znano. 

Zasebni odnosi s Čehom naj bi ostali izvrstni, zatrjuje Nole. (Foto: zimbio.com)
Zasebni odnosi s Čehom naj bi ostali izvrstni, zatrjuje Nole. (Foto: zimbio.com)

Da Novak Đoković, ki bo maja dopolnil 31 let, za teniško kariero v zadnjem času ni vlekel ravno najboljših potez, je jasno praktično celotni teniški javnosti. Nočna mora za Srba se je začela Wimbledona lani, ko je zaradi poškodbe komolca bil primoran predati četrtfinalni obračun proti Tomasu Berdychu.

V letošnjo sezono je “Nole” prvič po 11 letih vkorakal kot tenisač, ki ni del elitne deseterice. Tudi sam je vedel, da pripravljenost še zdaleč ni na vrhunskem nivoju, a kljub temu se je Srb na Odprtem prvenstvu Avstralije brezz večjih težav prebil do osmine finale. Tam ga je v treh izenačenih nizih ugnal Hyeon Chung. Bolj kot sam izpad v osmini finala, ki se nenazadnje pripeti tudi igralcem, ki tisti čas na igrišču izgledajo nepremagljivi, je srbskega tenisača zmotilo to, da na igrišču ni bil tisti pravi.

Vrnitev na vrat na nos ni prinesla nič dobrega

Kakor je Đoković javnosti na hitro dal vedeti, da je imel za sabo operativni poseg, tako hitro in nepričakovano se je Srb tudi vrnil na teniška igrišča. In to ne samo za treniranje in pripravljanje, ampak kar direktno na Masters turnirje. Vsaj zaenkrat kaže, da to za večkratnega dobitnika priznane nagrade “Laureus World Sports Award for Sportsman of the Year” ni prineslo nič dobrega. A za razliko od nekaterih najboljših športnikov, ki se na tekmovalno raven najraje vrnejo takrat, ko se počutijo dovolj pripravljene za vnovično doseganje najboljših uspehov, je Novak ubral drugačen pristop. Pravi, da si na vsak način želi igranja tenisa in vsaj navzven kaže kot da ga niti poraza proti Taru Danielu in Benoitu Paireju v zanj prvi tekmi turnirjev serije Masters v Indian Wellsu in Miamiju nista kaj preveč potrla.

Štepanek čaka za dokazovanje ni imel 

Čeprav mnogi menijo, da je Novak Đoković že zaključil z zbiranjem večjih turnirskih lovorik, pa šport piše raznorazne zgodbe. Morda se bo tenisač, ki je bil kar nekaj let povsem nedotakljiv na 1. mestu ATP lestvice, vseeno vrnil in še dosegal vrhunske rezultate. Kar pa je jasno, pa je to, da jih ne bo dosegal niti pod vodstvom Andrea Agassija in prav tako ne pod vodstvom Radeka Štepaneka. Tako prvi kot drugi pravega časa za dokazovanje nista imela, še posebej to lahko rečemo za Čeha, ki je bil v Đokovićevi ekipi vsega 4 mesece, v tem času pa se “Nole” niti enkrat na igrišču ni pojavil pripravljen v takšni meri, kot bi si to verjetno želel Štepanek. Kljub temu, da ne bosta več sodelovala, pa Đoković trdi, da zasebni odnosi s Čehom ostajajo izvrstni.