Blaž Rola v Panami že med najboljših 8!

Blaž Rola bo prvič v letošnji sezoni nastopil na pesku. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola bo prvič v letošnji sezoni nastopil na pesku. (Foto: zimbio.com)

Vedno manj je dvoma o tem, da je Blaž Rola po slabšem uvodu v sezono ujel prave občutke. Po tem, ko je v zaključku marca na turnirju serije Challenger v kitajskem Quijingu na trdi podlagi prišel vse do finala, 27-letni Ptujčan odlične rezultate niza tudi na peščenem turnirju v Panami. 

Blaž Rola v Panami zaenkrat nedotakljiv. (foto: Zimbio.com)
Blaž Rola v Panami zaenkrat nedotakljiv. (foto: Zimbio.com)

50.000 ameriških dolarjev vreden turnir serije Challenger v Panami je že po prvem krogu ostal brez 1. in 2. nosilca turnirja, slovenski teniški navdušenci pa bomo držali pesti, da bi se v četrtfinalu od boja za naslov poslovil tudi 3. nosilec. Drugače povedano, navijali bomo za Blaža Rolo, ki se bo v boju za polfinalno vstopnico pomeril proti Nemcu Yannicku Hanfmannu. Vloga 1. nosilca turnirja bi morala pripadati Dušanu Lajoviću, a je Srb udeležbo v zadnjem trenutku odpovedal, prav tako pa je že izpadel tudi lanskoletni zmagovalec turnirja Rogerio Dutra Silva, ki je bil na turnirju 2. nosilec.

Tretji nosilec je zgoraj omenjeni Nemec, ki na ATP lestvici zaseda 121. mesto, nase pa je opozoril lani v Gstaadu, kjer se je prebil vse do finala, tam pa klonil proti Fabiu Fogniniju. Tudi tokrat Nemcu še zdaleč ne bo lahko, saj se bo pomeril z 27-letnim Ptujčanom, ki iz dneva v dan kaže boljše predstave. Na turnirju v Panami se je dobesedno sprehodil skozi prva dva kroga in si tako že zagotovil najmanj 15 novih ATP točk in 1460 ameriških dolarjev denarne nagrade. Morebitna zmaga proti Nemcu bi za Blaža pomenila tudi skok po ATP lestvici navzgor in sicer najmanj med najboljših 185 igralcev na svetu.

Challenger Panama City (Panama, $50.000), pesek
1. krog: Opelka R. (Zda 7) – Rola B. (SLO) 3:6, 1:6
2. krog: Rola B. (SLO) – Torebko P. (Nem/Q) 6:3, 6:2
Četrtfinale: Rola B. (SLO) – Hanfmann Y. (Nem/3)