Đoković: “Enkrat sem sinu pokazal, kdo je Rafael Nadal”

Novak Đoković se je udeležil dogodka v okviru sponzorja Asics, ki mu izdeluje čevlje. Srb je v Šanghaju, kjer bo jutri igral veliki finale, odgovoril na nekaj vprašanj. Novinar mu je pokazal sliko, na kateri je s sinom Stefanom. 

Novak in Stefan (Foto: Tennisworldusa.com)

“To je bil dejansko zelo smešen trenutek,” je povedal Đoković. “Kazal sem mu, kdo je Rafael Nadal, ki je igral dve igrišči strani, saj ne pozna nikogar iz teniškega sveta, ampak ve, kdo je Nadal, ker se mu to razložil. To je ta, ki žogo udari zares močno. Sedaj, ko ga vidi, reče, da je to tisti, ki žogico udari zares močno.” Srb je dodal, da je pošteno garal, da se je lahko vrnil, trud pa se mu je več kot poplačal.

Slavil je v Wimbledonu in na OP ZDA, sedaj pa bo imel možnost, da zmaga še v Šanghaju, s čimer bi si zagotovil zelo lepe možnosti, da bo sezono zaključil na prvem mestu ATP lestvice. “Zares sem garal, da sem si pridobil samozavest po tisti operaciji februarja. Potreboval sem več mesecev, da sem sestavil igro. Moral sem upoštevati kompenzacijo s servisom, spremenil sem specifikacije loparja, zato sem potreboval več časa. Igrati sem moral na način, da mi ni bolel komolec. Ritem sem ujel ob koncu peščene sezone, nato sem še dvignil nivo na travi, uspeh v Cincinnatiju in na OP ZDA pa je bil sploh izjemen. Ne morem se pritoževati, zelo sem ponosen.”