Delray Beach: Povratnik Del Potro še vedno boljši kot večina

Juan Martin del Potro je že v prvi tekmi deloval zelo solidno, sedaj pa je to potrdil še z zmago proti trenutno vročemu Američanu, visokoraslemu Reillyju Opelki. Argentinec je slavil s 6:4 in 6:4. Od igre je bil odsoten štiri mesece.

Del Potro hiti v četrtfinale (Foto: ATP)

Najvišje postavljeni igralec je držal kontrolo s svojim forehandom, boljši pa je bil tudi v ključnih trenutkih. Z dobrim serviranjem si je zagotovil, da se mu ni bilo potrebno soočiti z nobeno brejk priložnostjo. Tako si je brez večjih težav rezerviral mesto v četrtfinalu turnirja v Delray Beachu. Naslednji zanj je Mackenzie McDonald, ki je potreboval po en brejk v obeh nizih za zmago proti Guillermu Garcii-Lopezu s 7:5 in 6:4.

Nick Kyrgios je bil ponovno na igrišču, kjer se je vidno zabaval, toda vrag je odnesel šalo. Zopet je izgubil, tokrat proti Raduju Albotu, ki je bil boljši s 6:2, 3:6 in 6:3. Za nagrado bo dobil tekmo s Steveom Johnsonom. Američan je v dveh napetih nizih premagal Paola Lorenzija. Pomagalo mu je to, da je ubranil vseh šest brejk priložnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=H9-sQn4WlOA