Čarovnik Goffin znova na delu, navdušuje mladi Humbert

David Goffin v Marseillu znova navdušuje. (Foto: Instagram/open13marseille)

David Goffin v Marseillu znova navdušuje. (Foto: Instagram/open13marseille)

Na turnirju serije ATP 250 v Marseillu so znani vsi četrtfinalisti. Francosko čast bosta reševala Gilles Simon in mladi Ugo Humbert, ki je svoj izjemen potencial potrdil s prepričljivo zmago nad Borno Čorićem. Še naprej uspešno nastopa Andrey Rublev, prave občutke pa je kot kaže našel tudi David Goffin. 

David Goffin v Marseillu znova navdušuje. (Foto: Instagram/open13marseille)
David Goffin v Marseillu znova navdušuje. (Foto: Instagram/open13marseille)

28-letni Belgijec z uvodom v letošnjo sezono ne more biti zadovoljen. V Dohi je obstal v 1. krogu, na Odprtem prvenstvu Avstralije ga je v 3. krogu s 3:0 v nizih ugnal Daniil Medvedev, takoj ob prvi oviri pa se je spodtaknil tudi v Montpellierju in Rotterdamu.

Tokrat je David Goffin vendarle dokazal, da še vedno lahko igra vrhunski tenis. Po tem, ko je bil v Marseillu v 1. krogu prost, je v 2. krogu s 6:2 in 6:3 ugnal Benoita Pairea.  Belgijec se je v drugem nizu znašel v zaostanku z 1:3, nato pa nanizal 5 zaporednih osvojenih iger, navdušil pa predvsem s točko (ogledate si jo lahko tudi v spodnjem videoposnetku), v kateri mu je uspelo priti do “brejka” za 5:3.

Navdušuje 20-letni domači up

Še naprej z izjemno sezono nadaljuje Francoz Ugo Humbert, ki bo junija dopolnil šele 21 let. Ugo je v 1. krogu z 2:0 v nizih ugnal Ernestsa Gulbisa, v 2. krogu pa brez kakršnihkoli težav še Hrvata Borna Čorića. V obeh obračunih je Francoz osvojil vse igre na svoj začetni udarec, zdaj pa se mu ponuja celo izjemna priložnost za preboj v polfinale, saj mu bo v četrtfinalu nasproti stal Matthias Bachinger, kvalifikant iz Nemčije, ki je v 2. krogu z 2:0 v nizih ugnal Fernanda Verdasca.

V četrtek sta se zmage ob Goffinu, Bachingerju in Humbertu veselila še Andrey Rublev, ki je bil boljši od Italijana Mattea Berrettinija, ter srečni poraženec Sergiy Stakhovsky, ki je bil s 6:3 in 6:3 boljši od Gregoirea Barrerea.

ATP 250 Marseille (Francija, €668,485, trda podlaga, dvorana), četrtfinale
Tsitsipas S. (Grč/1) – Stakhovsky S. (Ukr/LL)
Goffin D. (Bel/3) – Simon G. (Fra/6)
Rublev A. (Rus) – Kukushkin M. (Kaz)
Bachinger M. (Nem/Q) – Humbert U. (Fra/WC)