Davisov pokal: Po porazu Artnaka rezultat proti Luksemburžanom izenačil Rola

Blaž Rola v Tivoliju preprečil zaostanek z 0:2. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Rezultat po prvem dnevu dvoboja Davisovega pokala (svetovna skupina II) med Slovenijo in Luksemburgom je 1:1. V TC Tivoli v Ljubljani je moral najprej Bor Artnak priznati premoč Alexu Knaffu, Sloveniji pa je prvo točko priigral Blaž Rola.

Blaž Rola v Tivoliju preprečil zaostanek z 0:2. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Devetnajstletni Artnak, ki je na lestvici ATP uvrščen na 616. mesto, se je srečal z najvišje uvrščenem Luksemburžanom, Alexom Knaffom (486. ATP). Artnak je sicer začel nekoliko nervozno, vseeno pa je bil v ključnih trenutkih prvega niza boljši in zmagal s 6:3. Drugi niz je bil ob bučnem občinstvu, na tribuni je bilo tudi 30 navijačev Luksemburga, še bolj izenačen, odločitev pa je padla v podaljšani igri. Luksemburžan je bil boljši s 7:5 in izenačil na 1:1. Tudi v tretjem nizu je bil Knaff boljši in zmagal s 6:2. “Jezen sem, ker sem imel rezultat in igro v svojih rokah. Venda sem tekmeca nato spustil nazaj v igro in na koncu izgubil. Ko se je skrilo sonce so bile razmere hitrejše in to je njemu bolj ustrezalo. Imel sem nekaj smole, a je Alex zasluženo zmagal. Na srečo je nato Rola odigral boljše in izenačil,” je bil razočaran po dvoboju Bor Artnak.

Nato je zaigral še 32-letni Blaž Rola (457. ATP), njegov tekmec je bil 198 centimetrov visoki Chris Rodesch (609. ATP). Luksemburžan se je najboljšemu slovenskemu igralcu upiral samo v prvem nizu, odločitev je padla po podaljšani igri, ki jo je Rola dobil s 7:3. V drugem nizu je bila razlika v kakovosti bolj očitna. Rola je niz dobil s 6:2 in v zmagah izenačil na 1:1. “Igral sem super, razen v eni igri, ko sem na svoj servis vodil že 40:15, pa sem potem izgubil. Sem pa imel ves čas občutek, da imam dvoboj pod kontrolo. Zahvalil bi se tudi navijačem Luksemburga, pa čeprav so navijali proti nam. Bili so zelo glasni. Želel bi si, da bi bili naši navijači tako glasni. Vedeli smo, da smo dokaj izenačeni, tako da je 1:1 kar pričakovan rezultat. Jutri nas čakajo dvojice, šli bomo na polno. Verjamem, da nam lahko uspe,” je rekel Blaž Rola.
Jutri bo najprej na sporedu dvoboj v igri dvojic, začel pa se bo 11. uri. Vstop je prost.

DAVISOV POKAL, SVETOVNA SKUPINA II
Ljubljana: Slovenija – Luksemburg 1:1

– petek, 15. september:
Bor Artnak – Alex Knaff 6 : 3, 6 : 7(5), 2 : 6
Blaž Rola – Chris Rodesch 7 : 6(3), 6 : 2

– sobota, 16. september:
Sebastian Dominko/Blaž Rola – Alex Knaff/Chris Rodesch
Blaž Rola – Alex Knaff
Bor Artnak – Chris Rodesch

Vir: Tenis Slovenija