Tamara Zidanšek v polfinalu, Kaja Juvan je zaključila v drugem kolu

Tamara Zidansek of Slovenia at Day 5 of WTA 125 Zavarovalnica Sava Ljubljana 2023, on September 15, 2023 in Park Tivoli, Ljubljana, Slovenia. Photo by Nik Moder / Sportida

Na WTA turnirju 125 Zavarovalnica Sava Ljubljana smo v petek dobili polfinalistke v posamezni kategoriji in finalistke v dvojicah. Kot edina Slovenka svojo zgodbo še naprej piše Tamara Zidanšek, ki se je uvrstila v polfinale.

Tamara Zidanšek v polfinalu turnirja v Ljubljani. Foto: Nik Moder / Sportida

Po prekinjeni tekmi zaradi dežja v četrtek, je kot prva v petek na igrišče stopila Kaja Juvan (106. igralka na WTA), ki je morala še do konca odigrati obračun drugega kola turnirja v Ljubljani. Naj spomnimo, da je do prekinitve prišlo na začetku drugega niza, ko je Juvan že zaostajala. Prvi niz je dobila nasprotnica Miriam Bulgaru (201. igralka na WTA) s 6:4. V drugem pa je prav tako že dobila prvo igro. V nadaljevanju obračuna v petek dopoldne ni prišlo do preobrata rezultata, zato je zmagala nasprotnica Bulgaru, s 6:4, 6:3. Juvan je svojo pot na domačem turnirju zaključila v drugem kolu.

Spremljali smo tudi četrtfinalni obračun med Tamaro Zidanšek (87. igralka na WTA) in Eriko Andreevo (164. igralka na WTA). Zidanšek je začela odločno, vzela servisno igro Rusinji in povedla s 1:0. Slovenka je celotni prvi niz igrala odlično in ga dobila s 6:4. V drugem nizu je ponovno začela zelo dobro, vendar je tudi Rusinja nadoknadila zaostanek in tako je bil rezultat izenačen na 5:5. Naslednji dve igri je dobila Andreeva. V odločilnem nizu je ponovno Zidanšek prevzela vodstvo, igrala izjemno in ga dobila s 6:2, kar jo je uvrstilo v polfinale domačega turnirja. Tamaro Zidanšek ločita samo še dve zmagi do ponovne osvojitve turnirja WTA 125. Prejšnjega je osvojila pretekli konec tedna v Bariju.

V polfinalu Slovenko čaka Zeynep Sonmez (177. igralka na WTA). Polfinalni dvoboj je na sporedu jutri, na centralnem igrišču, Arena Mima Jaušovec, kjer se bodo odigrali oba polfinalna obračuna v posamezni kategoriji.

Zavarovalnica Sava Ljubljana
(Ljubljana, pesek, zunaj)

Kvalifikacije, 1. kolo

Peternel Z. (Slo) – Bayerlova M. (Češ) 3:6, 1:6

Plošnik E. (Slo) – Lahey A. (ZDA) 2:6, 2:6

Glavni del, 1. kolo

Potočnik N. (Slo) – Bolsova A. (Špa) 2:6, 3:6

Lovrič P. (Slo) – Szabanin N. (Hun) 6:4, 6:2

Milić E. L. (Slo) – Galfi D. (Hun) 1:6, 6:4, 1:6

Jakupović D. (Slo) – Bayerlova M. (Češ) 4:6, 6:4, 4:6

Juvan K. (Slo) – Knutson G. (Češ) 3:0* predaja

Falkner Ž. (Slo) – Jani R. (Hun) 6:4, 2:6, 2:6

Zidanšek T. (Slo) – Bayerlova M. (Čes) – 6:0, 6:1

2. kolo

Lovrič P. (Slo) – Zidanšek T. (Slo) 0:6, 0:6

Juvan K. (Slo) – Bulgaru M. (Rou) 4:6, 3:6

Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo) – Andreeva E. (Rus) 6:4, 5:7, 6:2

Polfinale: Zidanšek T. (Slo) – Sonmez Z. (Tur) [16.9.]