Tamara Zidanšek v soboto ob 13. uri na Trgu republike za mesto v finalu

Tamara Zidanšek v Ljubljani nadaljuje svoj zmagovalni niz. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Peti dan turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana so bili na sporedu četrtfinalni dvoboji, Kaja Juvan pa je morala dokončati še včerajšnjega iz osmine finala. Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale, Juvanova pa je proti Romunki Miriam Bulgaru izgubila. Oba polfinalna dvoboja bosta potekala v Areni Mime Jaušovec na Trgu republike. Tamara Zidanšek bo igrala ob 13. uri.

Tamara Zidanšek v Ljubljani nadaljuje svoj zmagovalni niz. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Tamara Zidanšek (87. WTA) je v četrtfinalu igrala proti Rusinji Eriki Andrejevi (164. WTA). Prvi niz je bil zelo izenačen, Zidanškova pa je do drugega in tudi odločilnega odvzema servisa prišla v 7. igri, takoj zatem, ko je izgubila svojo servisno igro. Prvi niz se je končal s 6:4. “Do 3:3 je bilo zelo izenačeno. Nato se je vse obrnilo v mojo smer in tako mi je uspelo dobiti prvi niz. A sem že takrat začutila, da ne bo lahko,” je o prvem nizu dejala Zidanškova.

In ni se zmotila. Zidanškova, ki je prejšnji teden zmagala v Bariju, je takoj na začetku drugega niza odvzela servis 19-letni Rusinji, pri 5:4 pa celo servirala za zmago. Andrejeva je dobila vse 4 točke na servis Slovenke in izenačila na 5:5, kmalu zatem pa je dobila drugi niz s 7:5. “Vsaka igra v nadaljevanju je bila težja. Spreminjala je taktiko. Najprej je ves čas vstopala v igrišče, pa je naredila veliko napak, nato pa mi je začela pošiljati visoke žoge in bila uspešna,” je rekla Zidanškova, ki je bila v tretjem dvoboju na turnirju na igrišču več časa, kot na prvih dveh skupaj.

SOBOTNI RAZPORED (kliknite za prevezavo)

Tudi tretji niz je Rusinja začela bolje, pri 1:0 je imela nato dve žogici na servis tekmice za vodstvo z 2:0, a je Zidanškova uspela izenačiti, takoj zatem pa je Rusinji odvzela servis in znova prevzela pobudo. Dobila je kar 5 iger zapored in kmalu zatem je prišla do trdo prigarane zmage. Dvoboj je trajal 2 uri in 46 minut. V tretjem poizkusu se ji je tako uspelo uvrstiti v polfinale domačega turnirja. “V tretjem nizu sem se uspela zbrati. Tekma je bila res naporna. Ona bo prav gotovo kmalu med najbolje fizično pripravljenimi igralkami na turneji. Vedela sem, da bodo točke zelo dolge. Naredila sem reset, šla sem v garderobo in se preoblekla. In začela na novo. Vedela, sem da mi ne bo lahko. Sem pa tudi jaz fizično odlično pripravljena in na koncu mi je uspelo. V zaključku sem bila zelo natančna, ves čas sem pritiskala. Uporabljala sem svoje najboljše udarce. To igralka na drugi strani začuti in potem ve, da mora igrati še boljše. In potem pridejo napake. Zadovoljna sem z zmago,” je za konec rekla Zidanškova, ki bo v polfinalu igrala s Turkinjo Zeynep Sonmez (177. WTA).

Kaja Juvan (106. WTA) je danes nadaljevala prekinjen dvoboj z Romunko Miriam Bulgaru (201. WTA). Pred prekinitvijo je bilo 6:4 in 1:0 za Romunko, ki je bila boljša tudi danes in zmagala s 6:4. Juvanova se tako poslavlja od domačega turnirja. “Ne bom rekla, da sem jezna. Sem pa razočarana. Nisem pokazala svoje najboljše igre. Letos je bila nervoza že večkrat prisotna. Tudi zaradi stvari izven tenisa. Sem pa letos naredila že nekaj korakov v pravo smer. Na nek način sem nase zaradi tega tudi ponosna. Vsekakor pa sem si želela, da bom na domačem turnirju prišla dlje. Danes sem šla na tekmo z mislijo, da mi lahko uspe preobrat. Vseeno pa rabiš nekaj iger, da najdeš svojo igro. Ona je izkoristila vse priložnosti, ki sem ji jih ponudila. Na trenutke sem igrala premalo agresivno, da bi naredila kakšno škodo,” je po koncu dvoboja rekla Juvanova.

V finalu ženskih dvojic, dvoboj se bo v Tivoliju začela ob 11. uri, se bosta srečali dvojici F. Christie (VB) / Y. Lizarazo (KOL) in A. Anshba (RUS) / Q. Gleason (ZDA).

WTA 125 ZAVAROVALNICA SAVA LJUBLJANA

osmina finala:
JUVAN (SLO/8) – BULGARU (ROM) 4 : 6, 3 : 6.

četrtfinale:
KAWA (POL) – SONMEZ (TUR) 1 : 6, 4 : 6.
ZIDANŠEK (SLO/4) – E. ANDREEVA (RUS/8) 6 : 4, 5 : 7, 6 : 2.
BULGARU (ROM) – GALFI (MAD/3) 6 : 2, 6 : 3.
BASSOLS R. (ŠPA/5) – ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) 6 : 2, 6 : 2.

Vir: Tenis Slovenija