Davis Cup: Francija pripravlja teren za finale

Na zadnjem Davisovem pokalu, kot ga poznamo, bo v finalu Francija gostila naše sosede Hrvate. Naslednjo sezono bo prišlo do velikih sprememb formata, zato bosta letos ekipi dali vse od sebe, da si zagotovita poslednjo zmago. 

Francozi še izbirajo, kjer bodo igrali (Foto: Tennisworldusa.com)

Igrali bodo v Stade Pierre Mauroy v Lilleu, kjer so igrali še tisto leto, ko so slavili Švicarji. Roger Federer in Stan Wawrinka sta ugnala francosko izbrano vrsto, isto prizorišče pa so uporabili leta 2017, ko je Francija nadigrala Belgijo za 10. krono v Davisovem pokalu. 

Skupno gledano bo to za francosko izbrano vrsto že 19. finale, iskali pa bodo 11. zmago in se poskušali zapisati v zgodovino z zmago proti Hrvaški. Pred dvema letoma je Hrvaška izgubila tesen obračun proti Argentini, čeprav je vodila z 2-1 in dva niza prednosti za Marina Čilića proti Juanu Martinu del Potru. Čilić je tudi tokrat proti Američanom neuspešno opravil svojo nalogo, zato pa je bil toliko bolj uspešen Borna Čorić.

Finale se bo odvijal 23-25 novembra, rahli favoriti pa so domačini Francozi, saj ji bo spodbujalo 27 tisoč navijačev. Podlago se bo izbralo naslednji teden, odločajo pa se med peščeno in trdo, odvisno od njihove postave in kje bodo imeli največjo prednosti proti Marinu Ćiliću in Borni Čoriću.