“Da smo proti Andersonu igrali na igrišču št 1, ni pomagalo”

Severin Luthi, trener Rogerja Federerja, je analiziral poraz njegovega varovanca v Wimbledonu. Federer je vodil z dvema nizoma prednosti, nato pa je nadzor prevzel Kevin Anderson in mu zadal boleč poraz. Luthi je priznal, da bi lahko bila igra Federerja malo boljša.

Federer se bo vrnil v Cincinnatiju (Foto: Tennisworldusa.com)

“Od drugega niza naprej se je začel obotavljati, preveč je razmišljal,” je povedal Luthi in dodal, da je s tem ponudil nasprotniku možnosti, da ta dvigne raven tenisa. “Postal je nevaren in videli smo, da so bile razlike zelo majhne. Roger se je pomaknil za osnovno črto in Anderson je začel dominirati, začenši s servisom.”

Mats Wilander je dejal, da je na izid vplivalo igrišče številka 1, kjer sta igrala, in ne na centralnem stadionu, kjer je Federer odigral skorajda vse svoje tekme v preteklih letih. “Pogoji so bili drugačni, igrišče številka 1 ni pomagalo Rogerju. Svetloba je drugačna kot tudi veter, ampak po porazu ni iskal izgovorov. To je del igre, bila je kombinacija faktorjev.”

Luthi je spregovoril tudi o finalni zmagi Novaka Đokovića. “Vedno sem verjel, da se lahko vrne. Ampak nemogoče je napovedati. Bo ponovno dominiral? Ko bo začel konstantno zmagovati največje naslove, takrat bo postal zares nevaren. Ampak Roger igra vsak turnir na zmago.”