V Bosni rojena Nemka v Washingtonu izločila Stephensovo

Stephensova je v Washingtonu slavila leta 2015. (Foto: zimbio,.com)

Stephensova je v Washingtonu slavila leta 2015. (Foto: zimbio,.com)

Vzporedno z WTA turnirjem v San Joseju ta teden poteka tudi WTA turnir v Washingtonu. Za razliko od moških so se dekleta tudi tokrat izkazala za manj zanesljive, saj se v četrtfinale ni prebila niti ene izmed prvih 5 nosilk turnirja. Izpadla je tudi tretja igralka sveta. 

Stephensova je v Washingtonu slavila leta 2015. (Foto: zimbio,.com)
Stephensova je v Washingtonu slavila leta 2015. (Foto: zimbio,.com)

Pred tremi leti je tedaj 22-letna Američanka Sloane Stephens v Washingtonu prišla do prve lovorike na turnirjih serije WTA. Od tedaj je Stephensova iz odlične zrasla v vrhunsko tenisačico, ki je osvojila še 5 WTA turnirjev, med drugim tudi Odprto prvenstvo ZDA, letos pa je na Odprtem prvenstvu Francije zabeležila sploh prvi poraz v finalnih obračunih.

Tokratni obisk Stephensove v Washingtonu je bil precej krajši od tistega izpred treh let, saj jo je že v 2. krogu izločila v Tuzli rojena Nemka Andrea Petković. “Upam, da se bodo nekatere stvari v naslednjih nekaj tednih popravile,” je po porazu dejala Stephensova, ki je bila v prvem nizu zelo prepričljiva, nato pa popustila.

Petkovićeva, ki je nekdaj na WTA lestvici zasedala že visoko 9. mesto, trenutno pa velja za 91. igralko sveta, je tako zabeležila eno izmed največjih zmag v karieri. V četrtfinalu se bo pomerila proti Belindi Bencic, ki je med najboljših 8 igralk na turnirju napredovala brez boja.

Maraton Vekićevi

Enega izmed večjih presenečenj na turnirju je pripravila Poljakinja Magda Linette, ki je na kolena spravila Naomi Osako, pravi maraton pa se je odvijal na obračunu med Donno Vekić in Fanny Stollar. S 15:13 v tie-breaku tretjega niza se je po treh ubranjenih žogicah za zmago napredovanja v četrtfinale veselila Hrvatica.

WTA Washington (Zda, $250.000, trda podlaga), osmina finala
Zheng S. (Kit) – Bonaventure (Bel/LL)  6:4, 6:4
Kiick A. (Zda) – Boutler K. (Vb) 6:4, 5:7, 6:1
Linette M. (Pol) – Osaka N. (Jap/3) 6:2, 3:6, 6:3
Vekić D. (Hrv/7) – Stollar F. (Mad) 6:2, 3:6, 7:6(13)

Putinsteva Y. (Kaz/8) – Brady J. (Zda) 7:5, 6:2
Kuznetsova S. (Rus) – Bogdan A. (Rom) 6:2, 6:1
Bencic B. (Švi/6) – Hibino N. (Jap) b.b. 
Petković A. (Nem) – Stephens S. (Zda/2) 2:6, 6:4, 6:2