Člansko DP: Vetrih po drami boljši od Jarca, Laniškova spet boljša od Petelinškove, Rebčeva melje dalje

Lun Obrul je po odpovedi Dimica zaigral proti Caru in zabeležil prepričljivo zmago. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Za igralci in igralkami v članski konkurenci je tudi 2. kolo zimskega državnega prvenstva. V torek sta se prvič predstavila tudi oba 1. nosilca. Miha Vetrih (SGRAD) je po pravi drami strl odpor Ažbeta Jarca (TKMED), medtem ko je bila Kristina Novak (RADOM) pričakovano boljša od 9 let mlajše Zoje Peternel (ŠDTŠR). 

Lun Obrul je po odpovedi Dimica zaigral proti Caru in zabeležil prepričljivo zmago. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Preberite več:
Člansko DP: Kočevarjeva, Rebčeva in Miković začenjajo v Medvodah, Korelc v Kranju

V torek je med vsemi, ki so se podali na igrišče, najbolj prepričljivo zmago zabeležila Pia Marija Rebec (TC-LJ), ki proti tekmici Daši Štusaj (RAVNE) ni oddala niti ene same igre. Povsem drugačnemu razpletu smo bili priča v drugem sredinem obračunu na igrišču 1, kjer je mladinski državni prvak Ažbe Jarc (TKMED) izzval 1. nosilca turnirja Miho Vetriha (SGRAD). Lanski finalist se je proti domačemu predstavniku moral zelo potruditi za zmago, do katere je prišel šele v podaljšani igri tretjega niza. Pri zaostanku s 5:6 v tie-breaku je Jarc rešil prvo zaključno žogico nasprotnika, druge pri zaostanku s 6:7 pač ne.

Vetrih se bo za mesto v polfinalu pomeril proti Vidu Moharju (GROSU), najmlajšemu četrtfinalnemu predstavniku v moški konkurenci. 16-letnik je v 2. kolu s 6:1 in 6:3 ugnal Maxa Stolleckerja (TR-KR). Še leto dni je mlajša četrtfinalistka v ženski konkurenci, Nala Kovačič. Igralka ŽTK Maribor je v tekmi 2. kola nadigrala klubsko soigralko Michelle Pernat. Kovačičevo težje delo čaka v četrtfinalu, kjer bo poizkušala presenetiti 1. nosilko turnirja Kristino Novak (RADOM).

Še drugič v manj kot mesecu dni sta si nasproti stali tudi Pia Petelinšek (ŽTKMB) in Ana Lanišek (TC-LJ). Tako kot na začetku decembra v finalu mladinskega državnega prvenstva v Mariboru, je bila tudi tokrat v Medvodah boljša Laniškova.

Sredin razpored

Vsi rezultati