Člansko DP: Kočevarjeva, Rebčeva in Miković začenjajo v Medvodah, Korelc v Kranju

Mladinska državna prvakinja Pia Marija Rebec začenja proti Ajdi Dovnik. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V ponedeljek, 19. decembra, se bo na igriščih TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj začelo zimsko člansko državno prvenstvo. Tako v Medvodah kot tudi v Kranju se bo ponedeljkov program začel ob 9. uri dopoldan.

Mladinska državna prvakinja Pia Marija Rebec začenja proti Ajdi Dovnik. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Večina ponedeljkovih tekem bo odigrana v Medvodah, 18 igralcev si bo mesto v 2. kolu glavnega dela turnirja poizkušalo priigrati v Kranju. V 2. kolo so neposredno že uvrščeni najvišje postavljeni igralci, v moški konkurenci Miha Vetrih (SGRAD) in Matic Dimic (TR-KR), pri ženskah igralki TK Radomlje, Kristina Novak in Brina Šulin. 

Že v uvodnem dnevu bomo priča nekaterim zelo zanimivim obračunom. Med seboj se bosta denimo pomerila Gal Emeršič Potočnik (ŽTKMB) in Jaka Protič Žakelj (BR-MB), za mesto v 2. kolu se bosta pomerila tudi Marsel Žnuderl (ŽTKMB) in Aljaž Jeran (RADOM), v Kranju bo najmlajša tekmovalka na državnem prvenstvu, Zoja Peternel (ŠDTŠR, roj. 2009), ki se je uspešno prebila skozi kvalifikacije, izzvala 6 let starejšo Nino Pliberšek (ŽTKMB).

V Medvodah bodo ponedeljkov program odprli Job Japelj, Luka Videnovič, Jan Kupčič, Mark Andrejič Goljar, Nikola Puntarič in Aljaž Kirbiš, v Kranju Nala Kovačič, Pika Doberlet, Lija Mumlek, Lana Hafner, Eva Cikajlo in Eva Zalokar. 

Ponedeljkov razpored

Žreb