Murrayju nagrada ATP za dobrodelnost

Andy Murray

Andy Murray je prejel nagrado za dobrodelnost profesionalnega združenja teniških igralcev ATP, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Murray je pomoči potrebnim otrokom v Ukrajini po ruski agresiji nad to državo letos namenil skoraj 600.000 evrov, je ATP zapisala na uradni spletni strani.

Andy Murray

Petintridesetletni Škot je marca po napadu Rusije na Ukrajino sporočil, da bo ves denar, ki ga bo zaslužil na turnirjih v tej sezoni, namenil pomoči potrebnim otrokom.

Murray je prek Unicefa tudi s pomočjo drugih prihodkov na koncu zbral nekaj manj kot 600.000 evrov.

“Zdelo se mi je, da bi me lahko to še bolj motiviralo v minuli sezoni. S tem sem želel tudi informirati navijače ter k akciji spodbuditi druge igralce, da bi čim bolj pomagali tem ljudem,” je ob prejemu nagrade dejal Škot, sicer tudi eden od ambasadorjev Unicefa.

“V Ukrajini je 7,5 milijona otrok, po devetih mesecih konflikta pa jih več kot pet milijonov potrebuje pomoč. Ko vidiš fotografije otrok, na katere vpliva vojna, je to še težje prežvečiti. Sam imam štiri otroke, zato name kot starša takšne grozote vplivajo drugače,” je dodal.

“Sem v privilegiranem položaju, ko lahko pomagam in naredim razliko. Zato upam, da bomo z zbranim denarjem lahko čim bolj pomagali v vojni prizadetim otrokom,” je še zaključil.

Murray je sicer drugič dobil nagrado Arthurja Asha za dobrodelnost. Prvič leta 2014, ko je postal ambasador Unicefa v Veliki Britaniji.

Vir: Tenis Slovenija, STA