ČLANSKO DP – PO 3. DNEVU: 13-letna Cikajlova zabeležila štiri velike zmage, Cmager ustavil Obrula

Eva Cikajlo je navdušila v kvalifikacijah zimskega državnega prvenstva članic. (Foto: ciki.i234.me)

Na Telemach članskem zimskem državnem prvenstvu si je že v nedeljo pet igralcev in igralk zagotovilo mesto v glavnem delu turnirja. Ponedeljek je bil uspešen še za sedem nastopajočih, med drugim tudi za 13-letno Evo Cikajlo.

Eva Cikajlo je navdušila v kvalifikacijah zimskega državnega prvenstva članic. (Foto: ciki.i234.me)

Predstavnica TK Radomlje, ki je v zadnjem času izkušnje nabirala tudi na mednarodnih turnirjih Tennis Europe, je izjemno pripravljenost prikazala že v 2. kolu kvalifikacij, ko je Aljo Plohl (TK Terme Ptuj) ugnala brez izgubljene forme.

Še boljše je bilo za Cikajlovo nadaljevanje, saj je v 3. kolu kvalifikacij premagala 6 let starejšo Nejlo Memić (TK Branik Maribor), mesto v glavnem delu turnirja pa si je zagotovila po zmagi nad še leto dni starejšo Hanno Dolar (TK Branik Maribor).

V zadnjem kvalifikacijskem krogu je bilo najbolj napeto med Laro Flerin (TK Triglav Kranj) in Katjo Hrkač (TK Hari). Zmage z 10:7 v odločilnem tretjem nizu se je v Kranju veselila domača predstavnica. Odličen odpor je proti 9 let starejši tekmici Barbari Beliš (TK Slovenj Gradec) nudila Nika Perić (TK Šentjur), ki je klonila s 5:7 in 4:6.

stali prispevki o Telemach članskem zimskem državnem prvenstvu
Člansko DP: Že v soboto na teren Kaplja in Obrul, v kvalifikacijah tudi Dominko
ČLANSKO DP – PO 1. DNEVU: Petelinškova boljša od Egartove, Perićeva nadigrala Turkovo
ČLANSKO DP – PO 2. DNEVU: Kaplja že skozi kvalifikacijsko sito, Kovačičeva presenetila Poglajnovo

Tekme članskega državnega prvenstva iz Medvod lahko v živo spremljate TUKAJ (kliknite za prevezavo).

V moški konkurenci so si že v nedeljo mesto v glavnem delu turnirja zagotovili Domen Korelc (ŠD LTA), Jaka Protič-Žakelj (TK Branik Maribor) in Aljaž Jakob Kaplja (TK Radomlje).

Omenjeni trojici so se v ponedeljek pridružili še Nick Cmager (TK Branik Maribor), Sebastian Dominko (ŽTK Maribor), Miha Velički (TK Branik Maribor) in Marko Sabolški (GFTA).

Najbolj napeto je bilo na obračunu med Cmagerjem in Lunom Obrulom (ŽTK Maribor). Obrul je po izgubljenem prvem nizu odgovoril z osvojenim drugim nizom z rezultatom 6:3, a v tretjem si je z zmago 10:8 napredovanje zagotovil 5 let starejši Cmager. Tretji niz je zmagovalca odločil tudi v dvoboju izkušenih, kjer je Sabolčki z rezultatom 10:7 ugnal Matjaža Jurmana (TK Triglav Kranj).

Telemach člansko državno prvenstvo
MOŠKI (rezultati)
ŽENSKE (rezultati)