Indian Wells 2021 odpovedan! ATP koledar že sedaj s težavami

Indian Wells (Foto: Google)

Organizatorji turnirja Indian Wells so sporočili, da v letu 2021 ne bodo gostili svetovno znanih tenisačev in tenisačic. Ta odločitev bo dodobra porušila ATP koledar. 

Indian Wells (Foto: Google)

Po katastrofalni sezoni 2020 lahko le upamo na boljšo, toda začetki niso dobri. Že kar nekaj turnirjev je bilo odpovedanih, zadnji med njimi tudi Indian Wells, sicer megalomanski teniški turnir, ki neuradno velja skorajda za peti Grand Slam. Kljub upanju na cepivo, Covid-19 še vedno pustoši po ZDA, zato so organizatorji morali sprejeti hitro odločitev. Načrtovanje takšnega dogodka se začne že eno leto v naprej.

Sedaj je jasno, turnirja marca ne bo. To pomeni tudi dvom za Masters turnir v Miamiju. Poleg tega turnirja je že odpovedan tudi Rio Open 2021, saj se datumsko prekriva z OP Avstralije. Lansko leto je tam Cristian Garin v finalu premagal Gianluco Magerja.

Luč upanja prinaša peščeni Madrid Open, ki je uradno potrdil gostovanje. Začel naj bi se 27. aprila 2021. Pripravljalni turnirji pred prvim Grand Slamom v Avstraliji pa so prav tako večinoma potrjeni, saj v Avstraliji velja 14-dnevna karantena, tako da je manj možnosti za prenos okužbe med tenisači in obiskovalci.