ČLANSKO DP – PREGLED ŽREBA (M): Že v četrtfinalu možen obračun Kupčiča in Špeca, v zgornji polovici tudi Artnak

Takoj po končanih kvalifikacijah je bil opravljen žreb za glavni del Telemach članskega zimskega državnega prvenstva. V moški konkurenci bo izjemno vroče še posebej v zgornji polovici žreba, kamor je padel tudi nepostavljeni Matic Špec. 

Dimic Matic bh1 1024x694 - ČLANSKO DP - PREGLED ŽREBA (M): Že v četrtfinalu možen obračun Kupčiča in Špeca, v zgornji polovici tudi Artnak
Matic Dimic se bo v 1. kolu pomeril proti Aljažu Jakobu Kaplji. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

25-letni Mariborčan, ki je na poletnem državnem prvenstvu med drugim izločil tudi Blaža Kavčiča in se kasneje prebil vse do finala, velja za enega glavnih favoritov turnirja. Že v začetku turnirja Matica Špeca (ŽTK Maribor) čaka zahtevna naloga. V 1. kolu mu bo nasproti stal Toni Hazdovac (TK Terme Ptuj), v primeru zmage pa ga v 2. kolu čaka dvoboj proti zmagovalcu obračuna med Primožem Vovkom (TK Spin Medvode) in Sebastianom Dominkom (ŽTK Maribor).

Dominko je v kvalifikacijah potrdil odlično pripravljenost, ki jo je prikazal že pred kratkim, ko je osvojil Breskvarjev memorial. Tekmovalec, ki bo od omenjene četverice edini prišel do četrtfinala, bo v boju za polfinale po vsej verjetnosti naletel na 1. nosilca Jana Kupčiča (TK Terme Ptuj).

Ostali prispevki o Telemach članskem zimskem državnem prvenstvu
Člansko DP: Že v soboto na teren Kaplja in Obrul, v kvalifikacijah tudi Dominko
ČLANSKO DP – PO 1. DNEVU: Petelinškova boljša od Egartove, Perićeva nadigrala Turkovo
ČLANSKO DP – PO 2. DNEVU: Kaplja že skozi kvalifikacijsko sito, Kovačičeva presenetila Poglajnovo
ČLANSKO DP – PO 3. DNEVU: 13-letna Cikajlova zabeležila tri velike zmage, Cmager ustavil Obrula

V zgornji polovici žreba se nahaja tudi letos vroči Bor Artnak (TK As Litija), ki se bo v 1. kolu pomeril proti Maticu Križniku. Predstavnik TK Center Court je v preteklem tednu zabeležil odličen rezultat na turnirju ITF J5 v Istanbulu, kjer se je z Aljažem Kirbišem prebil do finala v dvojicah. Potencialni četrtfinalni nasprotnik Artnaka je Gašper Bezjak (ŽTK Maribor), finalist decembrskega Breskvarjevega memoriala.

Glavni del turnirja bo na sporedu od 19. do 22. decembra. Z izjemo nekaj tekem 1. kola, bodo vsi dvoboji odigrani na igriščih TK Spin Medvode.

Nič kaj manj pestro ne bo niti v spodnji polovici žreba, kjer nas že na samem začetku čakata obračuna med Aljažem Jakobom Kapljo (TK Radomlje) in Maticem Dimicem (TK Triglav Kranj) ter Filipom Jeffom Planinškom (TK Terme Ptuj) in Galom Emeršičem Potočnikom (ŽTK Maribor).

Drugi nosilec turnirja Blaž Vidovič (TK Terme Ptuj) je v 1. kolu tako kot Kupčič prost, v 2. kolu pa ga čaka obračun proti boljšemu iz obračuna med Markom Andrejičem Goljarjem (TK Triglav Kranj) in Žigo Kovačičem (TK Terme Ptuj).

Telemach člansko državno prvenstvo
MOŠKI (rezultati kvalifikacij)
ŽENSKE (rezultati kvalifikacij)

ŽREB (moški)

 

1 thought on “ČLANSKO DP – PREGLED ŽREBA (M): Že v četrtfinalu možen obračun Kupčiča in Špeca, v zgornji polovici tudi Artnak

Comments are closed.