Člansko DP: 16-letni Mohar po zmagi nad 1. nosilcem v polfinale, Novakova prepričljiva

Vid Mohar za naslov proti Maku Mikoviću. (Foto: Luka Vovk / Sportida)

Tudi sredin program članskega zimskega državnega prvenstva na igriščih TK Spin Medvode ni minil brez presenečenj. Za največjega je poskrbel Vid Mohar (GROSU), ki je po preobratu ugnal 1. nosilca turnirja Miho Vetriha (SGRAD). V ženski konkurenci se je 1. nosilka Kristina Novak (RADOM) v polfinale prebila brez večjih težav. 

Vid Mohar na kolena spravil 1. nosilca turnirja. (Foto: Luka Vovk / Sportida)

Kristini Novak (RADOM) se je  v četrtfinalu zoperstavila 15-letna Nala Kovačič (ŽTKMB), ki se je kljub porazu dokazala s prebojem med najboljših osem. Novakovo v polfinalu čaka obračun proti Ani Lanišek (TC-LJ), ki je v zadnjem času v odlični formi. V zaključku novembra je osvojila člansko OP Litije, v začetku decembra pa osvojila še naslov mladinske zimske državne prvakinje.

V drugem polfinalu si bosta nasproti stali Pia Marija Rebec (TC-LJ) in Brina Šulin (RADOM), ki na poti do polfinala nista izgubili niza. Rebčeva je v četrtfinalu s 6:1 in 6:2 ugnala Lijo Mumlek (ŽTKMB), medtem ko je bila 2. nosilka Šulinova s 6:1 in 6:4 boljša od Anamari Žnuderl (MU-SO).

V moški konkurenci se je v četrtfinalu poslovil 1. nosilec in lanski finalist Miha Vetrih (SGRAD). Slednji se je v 2. kolu še izvlekel v izjemno izenačenem obračunu proti Ažbetu Jarcu (TKMED), tokrat pa kljub temu, da je dobil prvi niz z rezultatom 7:5, ni uspel ugnati 4 leta mlajšega Vida Moharja (GROSU). 16-letnik je postal najmlajši udeleženec polfinala, svoj rezultat pa bo poizkušal še nadgraditi v četrtek, ko ga v polfinalu čaka Maks Lukman (TKMED), ki zaenkrat deluje izjemno zanesljivo. Med najboljše štiri se je prebil povsem brez težav, nazadnje je v četrtfinalu Nika Mikovića (ŠD_LTA) ugnal s kar 6:2 in 6:0.

V drugem polfinalu se bosta za finalno vstopnico pomerila Aljaž Jeran (RADOM) in Jan Kupčič (ŽTKMB). Prvi je po preobratu strl odpor Nikole Puntariča (TK-TOP), medtem ko je Kupčič s kar 6:1 in 6:2 ugnal Luna Obrula (ŽTKMB).

Preberite tudi:
Člansko DP: Kočevarjeva, Rebčeva in Miković začenjajo v Medvodah, Korelc v Kranju
Člansko DP: Vetrih po drami boljši od Jarca, Laniškova spet boljša od Petelinškove, Rebčeva melje dalje

Zimsko državno prvenstvo
(člani(ce), TK Spin Medvode)

MOŠKI

Četrtfinale
Mohar V. – Vetrih M. 5:7, 7:5, 6:1
Lukman M. – Miković N. 6:2, 6:0
Jeran A. – Puntarič N. 2:6, 6:1, 6:4
Kupčič J. – Obrul L. 6:1, 6:2

Polfinale
Mohar V. – Lukman M.
Jeran A. – Kupčič J.


ŽENSKE

Četrtfinale
Novak K. – Kovačič N. 6:2, 6:1
Lanišek A. – Kočevar A. 4:6, 6:3, 6:2
Rebec P. M. – Mumlek L. 6:1, 6:2
Šulin B. – Žnuderl A. 6:1, 6:4

Polfinale
Novak K. – Lanišek A.
Rebec P. M. – Šulin B.

Četrtkov razpored

Vsi rezultati – moški (kliknite za prevezavo)
Vsi rezultati – ženske (kliknite za prevezavo)