CH: Fenomenalna Zidanškova pokorila konkurenco v Bolu!

Tamara Zidanšek sanjski teden končala na sanjski način! (Foto: Facebook)

Tamara Zidanšek sanjski teden končala na sanjski način! (Foto: Facebook)

Za Tamaro Zidanšek je v Bolu sanjski teden, ki ga je 20-letna slovenska tenisačica zaključila na sanjski način! V velikem finalu 125.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije Challenger na Braču je Konjičanka prepričljivo s 6:1 in 6:3 ugnala 68. igralko sveta Magdo Linette in tako na WTA lestvici prodrla med najboljših 100 tenisačic na svetu! Tamara, kapo dol! 

Tamara Zidanšek sanjski teden končala na sanjski način! (Foto: Facebook)
Tamara Zidanšek sanjski teden končala na sanjski način! (Foto: Facebook)

Vzporedno z drugim delom turnirja na Odprtem prvenstvu Francije je v preteklem tednu potekal tudi turnir serije WTA125k v Bolu. Kot 122. igralka sveta se je na Brač med drugim podala 20-letna Tamara Zidanšek, ki pa Bol zapušča kot članica elitne 100-terice! Konjičanka je namreč pokorila celotno konkurenco  in se veselila krstnega naslova na turnirjih serije WTA.

Odličen teden je Zidanškova napovedala že z zmago v 1. krogu, ko je na kolena spravila 3. nosilko turnirja Aljo Tomljanović, ki je proti Slovenki dobila vsega 4 igre. Sledil je tesen obračun proti Romunki Alexandri Cadantu, v četrtfinalu je pred Konjičanko “padla” Anna-Karolina Schmiedlova, v polfinalu Hrvatica Tena Lukas, najboljše pa je Zidanškova pripravila za konec, ko je v velikem finalu suvereno s 6:1 in 6:3 ugnala Poljakinjo Magdo Linette (68. igralko sveta). Zmaga slovenske tenisačice v nobenem trenutku obračuna ni bila pod vprašajem, saj je bila mnogo boljša od nasprotnice in vse je kazalo, da se bo drugi niz zaključil še celo hitreje.

V 9. igri drugega niza je Tamara izkoristila 4. zaključno žogico, s tem dobila 160 WTA točk, ki jo bodo s ponedeljkom povzdignile na 95. mesto WTA lestvice.

Challenger Bol (Hrvaška, $125.000, pesek), posamezno
1. krogZidanšek T. (Slo) – Tomljanović A. (Avs/3) 6:3, 6:1
2. krogZidanšek T. (Slo) – Cadantu A. (Rom) 6:7(2)6:3, 6:3
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo) – Schmiedlova A. K. (Arg/5) 6:4, 6:4
Polfinale: Zidanšek T. (Slo) – Lukas T. 6:4, 6:3
Finale: Zidanšek T. (Slo) – Linette M. (Pol/2) 6:1, 6:3