Strokovnjaki napovedujejo izenačen dvoboj

Teniški specialisti so že vložili svoje napovedi za današnji finale, in čeprav Rafael Nadal v zadnjih tednih deluje nepremagljiv, veliko možnosti za preobrat dajejo tudi Dominicu Thiemu, edinemu, ki je Španca letos na pesku že premagal.

Thiem bo upal na ugodno vreme in nervozo nasprotnika (Foto: Zimbio.com)

Samo dva načina sta, kako lahko na koncu slavi Dominic Thiem, je povedala Catherin Whitaker.Thiem mora napraviti prvo potezo, preden Nadal najde svoj ritem. Upati mora, da bo vreme na njegovi strani. Nadal je priznal, da postane živčen, čeprav je to vedno isti napev, ki ga slišimo iz njegovih ust. Ampak vedno v analizah tekem, kjer je izgubil, vedno vidimo, da je pomemben prvi niz. Prvi niz je vse.”

Whitakerjeva poudarja, kako pomembno bo za Dominica Thiema, da dobi prvi niz. “Nadal potrebuje nekaj časa, da se ogreje, tekma proti Juanu Martinu del Potru je dokaz.”

Svoje mnenje pa je dodal tudi Christopher Clarey: “Odvisno od tega, koga bomo videli na igrišču. Če bomo videli Nadala, kot smo ga bili vajeni v zadnjih nekaj tekmah, z vzponi in padci, s težavami držati globoko žogo, potem bo Thiem imel možnosti za zmago.”

Jurgen Melzer ve, kako je tekmovati na velikem odru. Avstrijec je igral v polfinalu Roland Garrosa leta 2010. “Seveda če si edini igralec, ki je premagal Nadala v zadnjih dveh letih, potem imaš možnosti za slavje. Še vedno pa mislim, da bo zmagal Nadal.”

Teniški strokovnjak Patrick Mouratoglou je analiziral finalno tekmo: “Možnosti so majhne, ampak Del Potro je pokazal, da ga je mogoče premagati. To je pokazal na začetku tekme, ampak ni zdržal.”

Bivši prvi igralec sveta Yevgeny Kafelnikov verjame, da je favorit Rafael Nadal, ampak Dominic Thiem predstavlja veliko grožnjo. “Težko ga bo zaustaviti, ampak obstaja možnost. Thiem je to pokazal pred dvema tednoma v Madridu. Ta turnir je seveda malce drugačen, ampak vedno zmaga boljši igralec. Na tri nize je manj presenečen, Rafa bo favorit, ampak Thiem mu bo povzročal težave.”