Carlos Moya: “Nadal se mi je opravičil”

Carlos Moya je spregovoril o tekmi v Hamburgu iz leta 2003, ko ga je premagal takrat 16-letni Rafael Nadal. Moya, bivši najboljši na svetu, ki je čez nekaj let nato predal štafeto, je že takrat vedel, da spremlja teniško legendo v nastajanju.

Carlos Moya je danes njegov uradni trener (Foto: Tennisworldusa.com)

To je bilo njuno prvo srečanje, s 7:5 in 6:4 pa je prevladal mladi Rafael Nadal. Sedaj je Carlos Moya njegov trener. “Kdo bi mi lahko rekel, da bom 15 let kasneje tukaj kot njegov trener. Da bom na teniški akademiji Rafa Nadal? Takrat sva bila rivala, prijatelja, sparing partnerja. Spomnim se tiste tekme, ki se ni dobro končala zame. Uvodoma je prišel na igrišče in se usedel na napačno klop, zato sem ga opomnil. Smešna anekdota. Ampak vzel mi je zmago, saj sem bil favorit. Jaz sem bil med najboljšimi na svetu, on pa je bil uvrščen verjetno nekje okoli 50. mesta ATP lestvice.”

Moya je dodal, da teniška raven Španca ni sodila k njegovi uvrstitvi. “Bil je še zelo mlad, ampak je premagal že odlične igralce. Bil je eden izmed bolj nevarnih igralcev, videli pa smo le utrinek tistega, kar je prišlo kasneje. Oba sva bila malo živčna, nisem igral pretirano dobro, ampak vseeno sem bil jasen favorit proti deset let mlajšemu. Ko me je premagal, je bil zelo tih. Rekel je samo, da mu je žal, da me je premagal. Odvrnil sem mu, da naj se ne počuti tako. Razumel sem, kako dober igralec lahko postane.”