Buenos Aires: Junak turnirja Thiem ostaja nepremagan

Dominic Thiem je bil pod pritiskom v petek, ko je na drugi strani mreže stal neugodni Pablo Cuevas, ampak ostaja nepremagan v Buenos Airesu (11-0). S 4:6, 6:4 in 6:3 je dosegel nov polfinale. Enako impresiven pa je tudi v dvojicah.

V polfinale tudi Cecchinato in Pella (Foto: ATP)

Igral bo proti 4. nosilcu Diegu Schwartzmanu, ki je dosegel polfinale z zmago 6:1 in 7:5 proti Albertu Ramosu-Vinolasu iz Španije. Argentinec ni še izgubil niza proti Špancu v njunih prejšnjih treh tekmah in je bil tudi tokrat očiten favorit. Čeprav proti Thiemu zaostaja z 1-3, je Schwartzman tisti, ki je dobil njuno zadnje srečanja leta 2018 v Rogers Cupu v Kanadi.

Thiem je iskal pravi ritem zgodaj v tekmi proti Cuevasu, ki je v dobri formi in je prejšnji teden dosegel polfinale v Cordobi (izgubil proti Guidu Pelli), ampak po tem, ko je izgubil prvi niz, je prestavil v višjo prestavo. V drugem nizu je povedel s 3:0, in čeprav je enkrat izgubil svoj začetni udarec, ga je pripeljal mirno do zaključka. Tretjega je začel identično kot drugega, zgodnji brejk pa je bil dovolj za suvereno zmago po 1 uri in 49 minutah.

Guido Pella rešil štiri zaključne žogice

Guido Pella je razveselil domače občinstvo, saj je ubranil štiri zaključne žogice proti Špancu Jaumeu Munarju s 6:7, 7:6 in 6:1. Munar ni bil zmožen izkoristiti dveh zaključnih žogic na svoj servis pri 5:4 v drugem nizu in še dveh v podaljšani igri pri rezultatu 6/5 n 8/7. Kdor ne da, dobi, in tako je izgubil tretji niz. Argentinec pa igra skorajda najboljši tenis kariere, kar pomeni, da bo v Buenos Aires še kako nevaren. Naslednji ga čaka Marco Cecchinato, ki je prevladal v dvoboju proti Robertu Carballesu Baeni s 7:6 in 6:4.