Blaž Rola na Kitajskem že v polfinalu!

Slovenskemu tenisaču Blažu Roli je drugič v letošnji sezoni uspelo nanizati tri zaporedne zmage. Po uvrstitvi v polfinale turnirja serije Challenger v Bangkoku, se je 27-letnemu Ptujčanu v polfinale uspelo prebiti tudi na Kitajskem. V četrtfinalnem obračunu je bil s 6:4 in 6:4 boljši od 3. nosilca turnirja, Belorusa Ilyje Ivashke, jutri pa se bo za finalno vstopnico boril proti Avstralcu Boltu. 

Blaž Rola je na Kitajskem našel prave občutke. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola je na Kitajskem našel prave občutke. (Foto: zimbio.com)

Kar nekaj lepih skalpov je v letošnji sezoni že nanizal Ilya Ivashka. 24-letni Belorus je denimo v Marseillu na kolena spravil Stana Wawrinko in Nicolasa Mahuta, a tokrat moral priznati premoč levorokemu Blažu Roli. Slednji je na dvig forme opozoril že v 2. krogu, ko je premagal 6. nosilca turnirja, Italijana Salvatoreja Carusa, tokrat pa z zmago proti 122. igralcu sveta to le še potrdil.

Rola je bil v obeh nizih nevarnejši na nasprotnikov servis. Že takoj v prvi igri si je priigral dve priložnosti za odvzem servisa, a jih ni izkoristil, uspelo pa mu je v petem poizkusu, ko je nasprotniku odvzel servis za vodstvo s 4:3. V 2. nizu se je Ptujčan že takoj prebil do brejka prednosti, za zmago pa je bil ključen nov brejk pri rezultatu 2:2.

Za finale proti Avstralcu

Tri zmage na turnirju v Quijingu so Blaža Rolo popeljale v polfinale turnirja serije Challenger, kar se bo poznalo tudi na ATP lestvici. Z zmago v četrtfinalu si je Rola zagotovil skok najmanj na 200. mesto, turnirska zmaga, od katere je Blaž oddaljen še dve zmagi, pa bi ga lahko povzdignila tudi višje od 165. mesta. Za mesto v finalu se bo Rola pomeril z Alexom Boltom. 25-letnega Avstralca je Blaž enkrat v karieri že premagal in sicer lansko leto na turnirju serije Challenger v Binghamtonu, ko je bil končni rezultat 6:3, 6:2 v korist Slovenca.

Challenger, Quijing (Kitajska, $75.000, trda podlaga), četrtfinale
Rola B. (SLO) – Ivashka I. (Blr/3) 6:4, 6:4