ITF: Kolarjeva v finalu Bahrajna, uspešna tudi Jakupovićeva

23-letna slovenska tenisačica Nastja Kolar na turnirju serije Futures v Bahrajnu koraka proti turnirski lovoriki. V polfinalu je Celjanka s 6:4 in 6:3 ugnala 1. nosilko turnirja in je tako le še zmago oddaljena od naslova. Korak za Kolarjevo je Dalila Jakupović, ki si je z današnjo zmago na turnirju v Avstraliji priborila polfinalno vstopnico, proti 4. nosilki turnirja pa je v četrtfinalu Futuresa v Antalyji izpadla Veronika Erjavec. 

Kolarjeva le še zmago oddaljena od lovorike v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)
Kolarjeva le še zmago oddaljena od lovorike v Bahrajnu. (Foto: zimbio.com)

Danes smo že poročali o odličnem uspehu Blaža Role, ki se je na turnirju serije Challenger na Kitajskem prebil v polfinale, za nekaj odličnih rezultatov pa so poskrbela tudi naša dekleta na turnirjih serije Futures. V Turčiji je še drugi teden zapored v četrtfinalu sicer obstala 18-letna Veronika Erjavec, sta pa zato s svojima rezultatoma navdušili Dalila Jakupović in Nastja Kolar.

Jakupovićeva še naprej melje na 60.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures v Avstraliji, kjer Primorke ni uspela zaustaviti niti 4. nosilka turnirja, domačinka Lizette Cabrera. Proti 159. igralki sveta je Dalila izgubila le štiri igre, kar pa je še toliko bolj vzpodbudno pa je to, da je Jakupovićeva bila v drugem nizu na svoj začetni udarec izjemno prepričljiva. Za mesto v finalu se bo Dalila pomerila proti 20-letni Britanki Gabrielli Taylor, ki na WTA lestvici zaseda 178. mesto.

Kolarjeva izločila tudi 1. nosilko turnirja

Za razliko od Jakupovićeve pa si je mesto v finalu turnirja serije Futures že priigrala 23-letna Nastja Kolar, ki še naprej navdušuje s predstavami v Bahrajnu. V polfinalu Celjanke ni uspela zaustaviti niti 1. nosilka turnirja, Nizozemka Quirine Lemoine (322. igralka sveta). Za turnirsko zmago se bo Kolarjeva jutri pomerila proti 19-letni Slovakinji Terezi Mihalikovi (404. igralka sveta).

ITF, Canberra (Avstralija, $60.000), trda podlaga, četrtfinale
Cabrera L. (Avs/4) – Jakupović D. (SLO/5) 2:6, 2:6

ITF Bahrain (Manama, $15.000), trda podlaga, polfinale
Lemoine Q. (Niz/1) – Kolar N. (SLO/3) 3:6, 4:6

ITF Turčija (Antalya, $15.000), pesek, četrtfinale
Erjavec V. (SLO/Q) – Lister C. (Šve/4) 1:6, 4:6