ATP Miami: Shapovalov skorajda zapravil priigrano zmago

374. igralec sveta Yoshihito Nishioka je v Miami prispel z zavarovanim ATP rankingom, saj je prej trpel za poškodbo. To je lepo izkoristil s svojo šele 7. zmago na Masters turnirjih. S 6:2 in 6:4 je premagal mladostnika Alexa de Minaura v 1 uri in 16 minutah. Denis Shapovalov je skorajda zapravil dobljeno tekmo proti Viktorju Troickiju.

Shapovalov skorajda izgubil dobljeno tekmo (Foto: Zimbio.com)

Nishiokra je igral dobro v svojih igrah, začetni servis je izgubil zgolj dvakrat, medtem ko je dve priložnosti nasprotnika ubranil. Še bolj impresiven je bil an returnu, kjer je dobil 52 odstotkov točk. Že od začetka je bil on tistih, ki je deloval bolj mirno. Alex se je v drugem nizu malce zbral in si celo priigral prednost 4:2, a nato je ponovno sledil padec zbranosti in naslednje štiri igre so romale v roke Nishioke.

Denis Shapovalov bo poskušal karseda hitro pozabiti na tekmo proti Srbu Viktorju Troickiju. Mladi Kanadčan je slavil s 6:3, 6:7 in 7:6 v 2 urah in 26 minutah. Toda ne bi mu bilo treba igrati tako dolgo. Imel je visoko prednost dveh odvzemov servisa z rezultatom 5:1 v tretjem nizu. Zapravil je pet zaključnih žogic, preden se je znašel v zaostanku 5/6 v podaljšani igri. Shapovalov je ohranil mirne živce, zadel odličen servis in pospravil neugoden forehand smash.

Poleg sedmih asov je nanizal še devet dvojnih napak, soočiti se je moral s 14 brejk priložnostmi nasprotnika. 11 jih je uspel rešiti, da je obdržal korak z rivalom, ki se je lepo vrnil, v najbolj ključnem in napetem trenutku srečanja pa je za konec storil dvojno napako.

Rezultati 2. kroga, ATP Miami:

[PR]Yoshihito Nishioka (JPN) vs [Q]Alex de Minaur (AUS) 6-2 6-4
[WC]Nicola Kuhn (ESP) vs [Q]Darian King (BAR) 7-6(4) 6-4
Denis Shapovalov (CAN) vs Viktor Troicki (SRB) 6-3 6-7(4) 7-6(6)
Leonardo Mayer (ARG) vs Donald Young (USA) 3-6 6-4 6-2
Nikoloz Basilashvili (GEO) vs Thomas Fabbiano (ITA) 1-6 6-2 7-5
Evgeny Donskoy (RUS) vs Aljaz Bedene (SLO) 7-5 6-4
Guillermo Garcia-Lopez (ESP) vs Tennys Sandgren (USA) 7-6(3) 7-6(6)
[Q]Yuki Bhambri (IND) vs [LL]Mirza Basic (BIH) 7-5 6-3