Bedene v Metzu boljši od 3-kratnega zmagovalca!

Aljaž Bedene. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je postal četrti četrtfinalist letošnjega turnirja serije ATP 250 v Metzu. 30-letni Ljubljančan je v 2. krogu s 7:6(9) in 6:2 ugnal in iz turnirja izločil 3-kratnega zmagovalca, domačina Gillesa Simona. 

Bedene odličen v Metzu. (Foto: Instagram)
Bedene odličen v Metzu. (Foto: Instagram)

Na prvem četrtkovem obračunu v Metzu je bilo še posebej napeto v prvem nizu, ko sta tenisača brez ene same ponujene žogice za ‘break’ prišla do podaljšane igre. Tam se je kot prvi do žogice za niz prebil Gilles Simon, ki je imel nato še eno priložnost, da zaključi niz, a Aljaž Bedene se je rešil in kasneje sam izkoristil 3. zaključno žogico za niz.

Bedene izjemen na svoj prvi servis

V drugem nizu je bilo vsega hitro konec. Bedene je pričel izjemno, hitro povedel s 4:0, pri vodstvu s 5:2 in 40:0 pa izkoristil drugo zaključno žogico.

Najvišje uvrščeni slovenski tenisač je bil danes še posebej odličen pri svojem začetnem udarcu. Tako kot v 1. krogu Bedene tudi v 2. ni ponudil niti ene same žogice za ‘break’, skupno pa je po zadetem prvem servisu dobil kar 93 % točk (41/44).

Za mesto v polfinalu se bo Bedene pomeril proti zmagovalcu iz obračuna med 1. nosilcem Davidom Goffinom in Špancem Pablom Carreno Busto.

ATP 250 Metz (Francija, €524,340, trda podlaga), posamezno
1. krogBedene A. (Slo) – Roumane R. (Fra/WC) 6:4, 6:4
2. krog: Bedene A. (Slo) – Simon G. (Fra/7) 7:6(9), 6:2
Četrtfinale: Goffin D./Carreno Busta P. – Bedene A. (Slo) [20.9.]