Zmagovalca Gal Emeršič Potočnik in Ana Lanišek po zmagi v Kopru o pomembnosti denarnih nagrad

Na četrtem letošnjem odprtem članskem prvenstvu, ki je tokrat potekalo na igriščih TK Luka Koper, sta zmago slavila Gal Emeršič Potočnik in Ana Lanišek. Igralci in igralke so si v okviru sofinanciranja tekmovalnega programa razdelili 2000 evrov.

Gal Emeršič Potočnik boljši od Marsela Žnuderla.

Pri članih je zmago na TK Luka Koper slavil Gal Emeršič Potočnik (ŽTKMB), ki je bil 1. nosilec na turnirju. V finalu sta se pomerila predstavnika ŽTK iz Maribora Marsel Žnuderl (ŽTKMB) in Emeršič Potočnik. Prvi niz se je zavlekel v podaljšano igro, drugi niz pa je bil končan mnogo hitreje. Za zmago je Emeršič Potočnik  prejel 450 evrov. “V Kopru je vedno lepo igrati, saj gre za izredno lepo lokacijo, kjer je na voljo veliko igrišč. Na klubu je bilo poskrbljeno tudi za prehrano, kar je odlično, sploh če imaš dve tekmi na dan. Vsekakor tudi menim, da denarna pomoč spodbuja igralce, da igrajo članske turnirje pod okriljem TS,” je bil zadovoljen Gal Emeršič Potočnik.

Po treh nizih je zmago na članskem odprtem prvenstvu slavila Ana Lanišek (TR-KR), ki je bila v finalu boljša od Mete Marenk (TR-KR). Tudi pri članicah sta se v finalu pomerili predstavnici istega kluba, zmago pa je slavila 1. nosilka. “Razmere na  turnirju so bili zelo dobre, vse je malce otežilo le slabo vreme, tu mislim na občasen veter in dež. Vendar na to nimamo vpliva, zato se moramo temu čim bolje prilagoditi. Vzdušje je bilo super, saj se je na prizorišču odvijal tudi turnir serije WTT. Tam sem tudi sama igrala v kvalifikacijah in sem res hvaležna za to izkušnjo. Denarna nagrada vedno pride prav, žal mi je le, da se ostale igralke ne udeležujejo takšnih turnirjev. Boljša konkurenca bi bila prav gotovo dobrodošla.  Vsak zaslužek pripomore k moji nadaljnji poti do uspehov v tenisu,“ je rekla Laniškova, ki je zmagala tudi na februarskem OP v Mariboru, kjer je prav tako premagala Marenkovo. Z nastopom v Kopru je bila zadovoljna tudi finalistka. “Turnir je bil zelo lepo organiziran, mislim, da smo dobili vse kar smo potrebovali in imeli lepe razmere za igranje. Zahvalila bi se vsem, ki so pomagali pri organizaciji tega turnirja in nalogo opravili z odliko. Igralci in igralke smo prejeli tudi denarno nagrado, ki nam pomaga pri našem razvoju, treniranju in seveda tudi pri spodbudi, da se udeležimo naslednjih turnirjev v Sloveniji. Veseli me, da je ob istem času na isti lokaciji potekal še en turnir, kjer smo si lahko ogledali nekaj zelo kakovostnih tekem in se iz njih tudi kaj naučili,” je rekla Marenkova, ki je tako kot Laniškova varovanka Grege Žemlje in Iztoka Kukca.

Teden pa je bil zelo naporen tudi za organizatorje, saj so istočasno organizirali kar dva turnirja. A so bili kos nalogi. “Izredno smo zadovoljni z izvedbo dveh letošnjih turnirjev. Teniški center in razmere za igro so pohvalile tudi igralke, ki se v Koper vedno rade vračajo. Piko na i so  postavile slovenske teniške igralke, ki so na tribune predvsem v zaključku privabile preko 300 navdušenih navijačev, ki so z navijanjem znali nagraditi vrhunske poteze, ki jih v slovenskem finalu na turnirju WTT ni manjkalo. Po dveh odlično organiziranih reprezentančnih dogodkih na najvišjem nivoju in številnih profesionalnih moških in ženskih turnirjih ter turnirjih za mlade si Koper vsekakor zasluži primeren teniški stadion, ki bo omogočal organizacijo takšnih in podobnih dogodkov tudi v prihodnosti. Vsekakor pa po dosedanjih rezultatih lahko rečemo, da je Koper srečno mesto za slovenski tenis,” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Luka Koper.

Odprto prvenstvo Koper – člani
(Koper, pesek)

Četrtfinale
Emeršič Potočnik G. – Bukovec R. 6:1, 6:1
Teraž G. – Car N. 6:0, 6:1
Žnuderl M. – Cepak D. 6:1, 6:3
Bonin E. – Mevlja N. 6:0, 6:0

Polfinale
Emeršič Potočnik G. – Teraž G. 7:5, 6:2
Žnuderl M. – Bonin E.  6:2, 6:3

Finale: Emeršič Potočnik G. – Žnuderl M. 7:6(1), 6:1


Odprto prvenstvo Koper – članice
(Koper, pesek)

Četrtfinale
Lanišek A. – Malchenko D. 6:0, 6:1
Vnuk Z. – Kovačič V. 2:6, 6:0, 7:6(5)
Bogatin  J. – Krajnik A. 6:2, 6:0
Marenk M. – Kunčič M. 6:0, 6:1

Polfinale
Lanišek A. – Vnuk Z. 6:2, 6:3
Marenk M. – Bogatin  J. 6:1, 6:3

Finale: Lanišek A. – Marenk M. 1:6, 6:4, 6:1