CH: Odlični Artnak v Acapulcu nanizal 3 zmage, namučil tudi 77. igralca sveta

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Bor Artnak se je v minulih dneh v Acapulcu izkazal na turnirju serije Challenger z nagradnim skladom 164.000 ameriških dolarjev. Zabeležil je kar tri zmage, v 2. kolu glavnega dela turnirja pa več kot dostojen upor nudil tudi 77. igralcu sveta.

Bor Artnak odlično nastopal v Acapulcu. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Bor Artnak (478. na ATP) je v Acapulcu najprej uspešno preskočil obe kvalifikacijski oviri, nato pa v 1. kolu glavnega dela turnirja s rezultatom 6:4 in 6:2 zanesljivo ugnal še Brazilca Joaa Lucasa Reisa Da Silvo (279. na ATP). Slovenec je med drugim dosegel tudi 4 ase, skupaj pa osvojil kar 22 točk več od nasprotnika.

V 2. kolu ga je čakal na papirju najtežji nasprotnik, saj se je na drugo stran mreže postavil 1. nosilec turnirja, Avstralec Rinky Hijikata, trenutno 77. igralec sveta. Artnak je dvoboj odprl odločno in povedel s 5:2. Hijikata je v 10. igri rešil dve povezani žogici za niz, v podaljšani igri pa strl odpor Artnaka. Ta je tudi v drugem nizu igral dobro. Edini manjši padec je Avstralec z japonskimi koreninami izkoristil v 4. igri, ko je v ‘break’ pretvoril drugo žogico za ‘break’.

Bor Artnak bo s ponedeljkom na lestvici ATP znova napredoval in prišel do nove najboljše uvrstitve v karieri. Obeta se mu namreč skok med najboljših 450 igralcev na svetu.

CHALLENGER

Acapulco
(Mehika, $164.000, trda podlaga)

1. kolo kvalifikacij: Artnak B. (Slo/9) – Padila Cote S. (Meh/WC) 6:1, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Artnak B. (Slo/9) – Lock B. (Zim/1) 7:5, 4:2* – predaja
1. kolo: Artnak B. (Slo/Q) – Reis Da Silva J. (Bra) 6:4, 6:2
2. kolo: Artnak B. (Slo/Q) – Hijikata R. (Avs/1) 6:7(5), 3:6