Polona Hercog vabi na slovenski finale na turnirju serije WTT v Kopru

V Kopru bomo na tretjem letošnjem turnirju serije WTT videli slovenski finale. Na turnirju IFS Luka Koper Open, ki ima denarni sklad 60 tisoč ameriških dolarjev, se bosta med posameznicami srečali Polona Hercog in Veronika Erjavec.

Veronika Erjavec je v Kopru že osvojila turnir dvojic. Lahko na Obali pride do dvojne krone? (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Veronika Erjavec je po uri in 21 minutah s 6:2 in 6:3 premagala Jaimee Fourlis iz Avstralije. “Danes sem nadaljevala z dobro igro v Kopru. Priznati pa moram, da je naporno. Tu sem cele dneve, igram tako med posameznicami kot v igri dvojic. Zelo sem zadovoljna, saj mi je uspelo priti v finale,” je takoj po koncu dvoboja rekla Erjavčeva. Takrat še ni vedela ali se ji bo izpolnila želja. Včeraj si je namreč zaželela slovenski finale.

In to se bo tudi zgodilo, po napornem dvoboju je namreč Polona Hercog premagala drugo nosilko Chloe Paquet. Francozinja je dvoboj začela bolje in hitro povedla s 4:1. Sledila je prekinitev zaradi dežja, po njej pa je Francozinja izkoristila lepo prednost in zmagala s 6:2. V drugem nizu pa smo videli povsem drugačno sliko. Hercogova je v prvi igri na svoj servis zaostajala že s 40:0, nato pa ubranila tri brejk žoge. Nadaljevala je v takšnem slogu in povedla s 5:0, niz pa dobila s 6:1. Tretji niz je bil izenačen, Hercogova pa je do odločilnega brejka prišla v predzadnji igri, v zadnji pa je dvoboj zaključila z izjemnim servisom in dvoboja je bilo konec. Rezultat v tretjem nizu je bil 6:4. “Lahko rečem, da sem zadovoljna s svojo igro. Začetek je bil težaven, nisem se znašla v zahtevnih razmerah. Žoge so bile težke. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem našla ritem. Potrebovala sem tudi čas, da ugotovim, kakšno taktiko naj uporabim proti njej. Zelo sem vesela. Jutri nas čaka slovenski finale, tako da vabljeni v čim večjem številu,” je po koncu rekla Hercogova, ki je v svoji dolgi karieri zmagala na treh turnirjih serije WTA.

Izkušnje so zagotovo na strani Polone Hercog. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

ZANIMIVOSTI

Polona Hercog:

  • 3 zmage na WTA turnirjih in 19 na WTT
  • vse turnirske zmage je osvojila na pesku
  • slovenska rekorderka po številu zmag na turnirjih serije WTT (19)

Veronika Erjavec:

  • 4 zmage na turnirjih serije WTT (1x W60, 3x W25)
  • vse turnirske zmage je osvojila na pesku

Prenos finalnega dvoboja (začetek ob 1 si lahko ogledate na spletni strani: https://www.tenis-slovenija.si/v-zivo/

IFS Koper Open, polfinale
Veronika Erjavec (Slo/8) – Jaimee Fourlis (Avs) 6 : 2, 6 : 3.
Polona Hercog (Slo/7) – Chloe Paquet (Fra/2) 2 : 6, 6 : 1, 6 : 4.

Vir: Tenis Slovenija