Bedene v “dnevni sobi” Nadala proti – Nadalu

Takole se je Bedene v Monte-Carlu boril leta 2016. (Foto: zimbio.com)

Takole se je Bedene v Monte-Carlu boril leta 2016. (Foto: zimbio.com)

Že sam žreb za glavni del turnirja serije Masters v Monte-Carlu je nakazoval precejšnjo verjetnost, da se bosta v 2. krogu med seboj pomerila Španec Rafael Nadal in Slovenec Aljaž Bedene. Slednjemu je žreb v 1. krogu namenil kvalifikanta, medtem ko je Španec kot 1. nosilec turnirja v 1. krogu prost. Mirza Bašić je premagan. Kako bo proti Špancu? Obračun v sredo, 18. aprila, ob 11. uri. 

Takole se je Bedene v Monte-Carlu boril leta 2016. (Foto: zimbio.com)
Takole se je Bedene v Monte-Carlu boril leta 2016. (Foto: zimbio.com)

Kljub temu, da je izgubil v 2. krogu kvalifikacij, se je kot srečni poraženec v glavni del turnirja v Monte-Carlu prebil Mirza Bašić. 26-letni tenisač iz Bosne in Hercegovine, ki je v letošnji sezoni v Sofiji prišel do prvega naslova na turnirjih serije ATP, dlje kot do 1. kroga ni uspel priti. Tam je namreč naletel na Aljaža Bedeneta, ki je v celotnem obračunu izgubil eno samo igro na svoj začetni udarec in po uri in 29 minutah zabeležil zmago s 6:4 in 7:6(3).

V Monaku z Nadalom že leta 2016

28-letni Ljubljančan si je z zmago že zagotovil 45 ATP točk, če jih bo želel iz Monte-Carla prinesti še kaj več, pa bo moral pripraviti prvovrstno senzacijo. V 2. krogu mu bo namreč nasproti stal kralj peska Rafael Nadal. 31-letni Španec ni le kralj peska, temveč je tudi kralj turnirja v Monte-Carlu, saj je v tem mestu zabeležil že rekordnih 10 turnirskih zmag.

Nisem ravno najboljši pri napovedih, a počutim se dobro in treniram dobro. Zadnje čase nisem tekmoval dovolj, da bi bil 100-odsotno prepričan ali bom tisti najboljši, a občutki so dobri. Odigral sem nekaj dobrih nizov in to mi je pomagalo,« je dejal pred obračunom z Bedenetom  španski tenisač in dodal: »Na turnir v Monte-Carlu me vežejo sami dobri spomini in tu se vedno počutim odlično.”

Nadal je Masters v Monte-Carlu osvojil kar 8-krat zapored (2005-2012), leta 2013 pa je njegovo vladavino zaključil Novak Đoković. S Srbom bi se Nadal teoretično gledano lahko pomeril v četrtfinalu, a bo na poti do tja moral najprej premagati najvišjeuvrščenega slovenskega tenisača. Z njim se je “Rafa” v Monte-Carlu že pomeril leta 2016 in sicer v 1/16 finala. Tedaj je bilo 6:3 in 6:3 v korist Španca, ki je kasneje v velikem finalu s 7:5, 5:7 in 6:0 ugnal Gaela Monfilsa. Preboj v šestnajstino finala je za Bedeneta zaenkrat najboljši uspeh na turnirjih serije Masters.

ATP Masters Monte-Carlo (Monako, $€4,872,105), 2. krog
Nadal R. (Špa/1) – Bedene A. (SLO) / sreda, 18.04., ob 11. uri /