CH: Rola po preobratu mimo Italijana v 2. krog Sarasote

Blaž Rola po preobratu mimo prve ovire v Sarasoti. (Foto: Facebook)

Blaž Rola po preobratu mimo prve ovire v Sarasoti. (Foto: Facebook)

Blaž Rola se je v 1. krogu turnirja seriej Challenger v Saratosi znašel v izjemno težkem položaju, a na koncu vseeno upravičil vlogo favorita obračuna in se prebil v 2. krog tekmovanja. S 3:6, 7:6(6) in 6:3 je bil boljši od Italijana Arnaboldija, v 2. krogu pa ga znova čaka obračun proti Američanu Opelki. 

Blaž Rola po preobratu mimo prve ovire v Sarasoti. (Foto: Facebook)
Blaž Rola po preobratu mimo prve ovire v Sarasoti. (Foto: Facebook)

Po tednu dni premora se je na teniška igrišča znova vrnil tudi Blaž Rola. Po doseženem finalu na Kitajskem in v Panami tokrat 27-letni Ptujčan nove ATP točke lovi v Sarasoti, kjer tenisači tekmujejo na zelenem pesku.

V 1. krogu se je Rola pomeril proti Italijanu Andreu Arnaboldiju, ki na ATP lestvici zaseda 222. mesto. Italijan je v Sarasoto pripotoval v dobri formi, saj je prejšnji teden na turnirju serije ATP 250 v Marrakechu zabeležil kar 4 zmage, nato pa klonil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Pablu Andujarju.

Milančan vodil že s 6:3 in 3:0

Italijan je tekmo proti Roli pričel odlično, saj v 1. nizu Slovencu ni ponudil niti ene same žogice za odvzem servisa, medtem ko je Ptujčan svojo servisno igro izgubil 2-krat. Ko je Arnaboldi v 2. nizu takoj povedel s 3:0, je vse kazalo, da bo Rola morda s turnirjem v Sarasoti zaključil ekspresno hitro, a Blaž je še pravi čas ujel tisti pravi ritem in pripravil preobrat. V 7. igri 2. niza mu je uspel ribrejk, v podaljšani igri pa je izkoristil 4. priložnost za set in tekmo popeljal v odločilni tretji niz. Tudi tam ni šlo brez težav, saj je Blaž v 5. igri kot prvi moral rešiti dve žogici za “brejk”. To mu je uspelo, do ključnega odvzema servisa pa je prišel 8. igri tretjega niza, ko je povedel s 5:3.

V 2. krogu se bo Ptujčan pomeril z Reillyjem Opelko, katerega je Blaž premagal nedavno v Panami. Tedaj je bilo 6:3 in 6:1.

Challenger Sarasota (Zda, $100.000), 1. krog
Arnaboldi A. (Ita) – Rola B. (SLO/8) 6:3, 6:7(6), 3:6