Bedene pripravljen na prvi peščeni ples v sezoni

Aljaž Bedene znova na pesku. (Foto: Instagram/Aljaz Bedene)

Aljaž Bedene znova na pesku. (Foto: Instagram/Aljaz Bedene)

Najvišjeuvrščeni slovenski tenisač na ATP lestvici Aljaž Bedene se te dni pripravlja v Argentini, kjer se bo prvič v letošnji sezoni predstavil na rdečem pesku. Nastopil bo v Cordobi, ki bo premierno gostila najboljše igralce na svetu. V prihajajočem tednu še turnirja v Montpellierju in Sofiji.

Aljaž Bedene znova na pesku. (Foto: Instagram/Aljaz Bedene)
Aljaž Bedene znova na pesku. (Foto: Instagram/Aljaz Bedene)

Na moški ATP koledar je v letošnji sezoni prvič uvrščen turnir serije ATP 250 v Cordobi, ki je na koledarju zamenjal turnir v evkadorskem Quitu. Na premierni izvedbi bo nastopil tudi Aljaž Bedene, kateremu žreb ni prizanesel.

Ljubljančan se bo v 1. krogu pomeril proti Maximilianu Martererju, v kolikor bo Nemca ugnal, pa ga že v 2. krogu čaka obračun z vselej neugodnim Fabiom Fogninijem. Ko govorimo o turnirji s peščeno podlago, je pridevnik “neugoden” za Fogninija še toliko bolj poudarjen.

V Avstraliji na isti strani igrišča

Aljaž Bedene se v profesionalni karieri s 23-letnim Martererjem še ni pomeril, je pa z Nemcem skupaj nastopil v konkurenci dvojic na Odprtem prvenstvu Avstralije. Slovensko-nemška naveza je v 1. krogu klonila proti kasnejšima četrtfinalistoma Lukazsu Kubotu in Horaciu Zeballosu. Nemec je levičar in velja za 76. igralca sveta.

Prvi nosilec turnirja je Fabio Fognini, med glavne favorite za končni uspeh v Cordobi pa se šteje še 2. nosilca Marca Cecchinata, 3. nosilca Diega Schwartzmana in 4. nosilca Pablo Carreno-Busto.

V Montpellierju Pouille, v Sofiji Tsitsipas

Ob turnirju v Cordobi bosta v tem tednu potekala še dva turnirja serije ATP 250. Prvi v Montpellierju, drugi v Sofiji. V Franciji gre tako kot vselej pričakovati, da bodo izjemno motivirani in nevarni predvsem domači tenisači.

V redni del turnirja so že uvrščeni Lucas Pouille,  Gilles Simon, Jo-Wilfried Tsonga, Jeremy Chardy, Pierre Hugues Herbert in Benoit Paire, nekaj tenisačev pa se bo na glavni turnir poizkušalo prebiti še skozi kvalifikacijsko sito. Prvi nosilec turnirja je Pouille, drugi nosilec pa Belgijec David Goffin.

Tako kot v Montpellierju, bo tudi v Sofiji zaigral polfinalist Odprtega prvenstva Avstralije in sicer Stefanos Tsitsipas. Grku pripada vloga 2. nosilca, ob 1. nosilcu Karenu Khachanovu, 3. nosilcu Daniilu Medvedevu in 4. nosilcu Robertu Bautisti, pa bo veljal za enega glavnih favoritov za končno zmago.